Fa dies que corren notícies i prediccions que especulen amb la possibilitat que nevi aviat a Barcelona. De fet ja s’han vist imatges de nevades impressionants a diferents indrets a Catalunya, però en el cas de la capital catalana de moment encara és incerta. La nit de Reis van caure uns quants flocs de neu al passeig de Gràcia que no van quallar i poca cosa més. Així doncs, veurem una nevada a Barcelona?

El cert és que la resposta és potser. Les condicions geogràfiques i climàtiques de la capital catalana fan que sigui complicat fer una previsió amb un mínim de certesa. En els últims dies semblava que les possibilitats de veure neu a Barcelona –almenys al Tibidabo– s’anaven esvaint, però ara sembla que n’hi torna a haver alguna. La majoria de models preveuen que es mantindrà el fred sec provinent d’Europa i una cota de neu entre els 400 i els 600 metres.

Això dona una possibilitat a una nevada al Tibidabo entre aquesta nit i demà dissabte, segons alguns experts. “Ara que venen dies de neu, és bo recordar que una nevada persistent a la costa només es dona quan conviuen vent terral en superfície (el marítim és massa càlid) i allevantat en nivells superiors”, explicava fa un parell de dies a Twitter el director del Servei Meteorològic de Catalunya, Eliseu Vilaclara.

I, de fet, molts mapes apunten a que hi haurà un xoc entre una massa d’aire humida i inestable que causarà les precipitacions i una altra de freda que les convertirà en neu. Això farà que nevi a molts indrets de l’interior de Catalunya, però a Barcelona la situació es manté incerta.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a gener 08, 2021 | 13:00
  Ricard gener 08, 2021 | 13:00
  Fa setmanes que els nostres estimats meteoròlegs estan preocupadissims per si nevarà. Si ploura O fara fred se'ls en refot. Si cal preveure actuacions públiques per afrontar problemes provocats per la neu també. A ells els fa gràcia el fenomen meteorològic. I prou. La manca de professionalitat d'alguns d'aquests professionals es simplement vergonyosa, i en el cas de mitjans públics hauria d'implicar ser-ne apartats.
  • Icona del comentari de: Sergi a gener 08, 2021 | 13:36
   Sergi gener 08, 2021 | 13:36
   Sigui com sigui, al nostre país sembla que és complicat de predir el temps amb antelació. Potser degut a la situació, a l'orografia, als microclimes abundosos... En altres territoris més plans i/o homogenis és més fàcil fer previsions encertades o potser també tenen més mitjans. Una de les coses que es compleixen quasi sempre és que quan bufa la tramuntana al Rosselló i a l'Empordà alhora ho fa el mestral o vent de dalt a les Terres de l'Ebre... també cal dir que les previsions de les tv franceses serveixen per a saber amb antelació el temps de l'Empordà i altres comarques i sí, la resta de tv públiques d'Europa presenten el temps de forma molt diferent. Amb tot la Rai fa servir l'exèrcit cosa que tampoc s'acaba de pair... Al capdavall jo diria que és com tot, com més parla hom, més possibilitats té d'equivocar-se, per això hi ha el model de presentar el temps on solament hi surten mapes i una veu en of o un narrador...

Nou comentari

Comparteix