Denuncien abusos de vuit professors al Col·legi de Teatre de Barcelona

Surt a la llum un nou cas d’abusos en un centre docent, aquesta vegada, denunciat per exalumnes. Un grup d’exalumnes del Col·legi de Teatre de Barcelona ha denunciat pràctiques abusives de vuit professors durant 15 anys, segons publica el diari ‘Ara’. El diari afirma que fa dos anys que tenia coneixement d’alguns dels casos que denuncien un total de 13 persones, i assegura que aquest dimarts s’han traslladat a la direcció del centre.

Les antigues alumnes relaten els presumptes abusos dels vuit docents, però especialment seria un d’ells els que hauria estat el líder. Per exemple, s’indica que aquest professor, d’aleshores 45 anys, va mantenir relacions amb diverses alumnes d’entre 18 i 20 anys, a les quals va assetjar i abusar.

Segons l’ARA, el tema era conegut dins del claustre. Un dels testimonis relata una situació d’assetjament després de negar-se a mantenir una relació amb aquest docent. Un altre explica que l’home va abusar d’una alumna beguda. Una tercera explica que el professor li enviava missatges per quedar, després d’haver dit davant dels altres alumnes que n’estava enamorat. La pressó va ser tal que algunes d’aquestes alumnes van abandonar els estudis.

També s’haurien produit bromes sexuals constants d’altres professors, o de situacions en què els demanaven que es despullessin amb l’argument de trencar tabús. D’altres, feien carícies i massatges dins i fora de l’aula, segons els testimonis que recull l”Ara’.

El professor al qual s’acusa principalment admet que va flirtejar amb alguna de les alumnes a les festes de final de curs, quan ja deixaven de ser-ho, així com que en alguna ocasió va fer algun petó, però subratlla que no ho va fer mai amb la intenció de tenir sexe, sempre segons la versió que recull el diari ‘Ara’. Per la seva banda, l’escola ha confirmat que ha rebut la instància i ha indicat que la investigarà. Els directius del centre afirmen que no tenien coneixement dels casos denunciats.

Nou comentari