Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Absolt l’home sense llar de les protestes postentència
  • CA

Absolt l’home sense llar de les protestes postsentència del referèndum de l’1-O. La sentència diu que no s’ha pogut provar que el detingut volgués cremar el contenidor on ell era. No ha quedat “degudament acreditat” el delicte, concreta l’escrit. Així ho ha determinat el jutjat penal número 2 de Barcelona, que ha deixat lliure l’acusat, un ciutadà nord-americà, acusat dels delictes de desordres públics i danys per incendi durant els aldarulls de l’any 2019, després que es fes pública la condemna als líders independentistes que van impulsar el referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

Charles, com es diu aquesta persona sense llar, va estar cinc mesos empresonat per no poder acreditar el seu arrelament a l’estat espanyol. La Fiscalia va demanar sis anys d’empresonament, dos anys pel delicte de desordres públics i quatre més pel de danys. De totes maneres, el ministeri públic demanava la substitució parcial de la pena per l’expulsió del país, un cop completes dues terceres parts de la condemna.

Alerta Solidària, que ha actuat com a defensa de l’acusat, ha assegurat que l’absolució de l’home sense llar “destapa un nou escàndol” policial. La versió de dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona va “ser suficient per detenir-lo i empresonar-lo”, diuen.

Els fets es remunten al 18 d’octubre de 2019, quan al centre de Barcelona hi havia diverses mobilitzacions i protestes. Charles va ser detingut pels agents policials, quan tenia mig cos a l’interior del contenidor que suposadament volia cremar. Malgrat tot, no consta cap afectació al mobiliari públic i, per tant, no es pot demostrar la “clara intenció de menyscabar la propietat aliena i, a la vegada, alterar la tranquil·litat ciutadana”, com va considerar aleshores l’acusació.

La defensa de l’acusat va aportar durant el judici documentació gràfica on es mostraven unes bosses d’escombraries emblanquinades per la pols de l’extintor que van fer servir els bombers, però en cap cas estaven cremades. En aquest sentit, Alerta Solidària, va defensar que l’únic que va fer Charles va ser trobar-se “enmig de les protestes” postsentència i el van empresonar per “frenar-les”, diuen.

Segons Alerta Solidària, el processat estava buscant dins del contenidor alguna cosa per reutilitzar i que, quan tenia les cames penjant, un guàrdia urbà el va detenir en considerar que el volia cremar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa