Des que ha entrat a presó, el nombre de robatoris al centre de Barcelona ha disminuït considerablement. Els Mossos d’Esquadra han informat en un comunicat de la detenció i empresonament d’un dels lladres més actius de Barcelona. Es tracta d’un jove de 22 anys que acumulava 113 detencions i denúncies des del 2017, segons ha detallat la policia catalana.

L’últim robatori que va cometre i que l’ha portat a presó va ser al passeig de Gràcia mitjançant una tècnica de la qual és especialista. Segons han explicat els Mossos, va fer servir una tapa de clavagueram per trencar l’aparador d’una botiga de roba de luxe i, una vegada a l’interior, se’n va endur peces amb un valor total de 3.000 euros. La col·laboració ciutadana va ser clau per al seu arrest i per recuperar els objectes sostrets.

El lladre, a l’interior d’una botiga / CME

Tot i que el jove ha robat des que era menor, quan va complir els 18 anys ha intensificat l’activitat. Així, durant l’any passat i l’actual acumula 75 denúncies o detencions, 25 de les quals han estat durant els tres primers mesos de 2021. Els seus últims dies de llibertat han estat especialment profitosos: en cinc dies ha estat detingut tres vegades i denunciat en dues ocasions.

Ni tan sols el confinament el va aturar, ja que durant les setmanes de tancament total va ser arrestat sis vegades in fraganti amb només 16 dies de diferència.

El lladre trenca l’aparador d’una botiga / CME

L’arrestat actuava sol, en parella o amb dos lladres més. També va ser detingut acompanyat de diverses parelles sentimentals. La majoria de vegades robava de nit, habitualment fent servir tapes de subministraments públics per trencar aparadors. A vegades utilitzava pedres o totxanes, segons han destacat els Mossos.

Nou comentari

Comparteix