Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
72.000 euros per a un menor que va perdre un testicle per una negligència

L’Audiència de Barcelona ha condemnat avui a una asseguradora del Servei Català de la Salut (SCS) a indemnitzar amb 72.000 euros un menor que va perdre el testicle esquerre a causa d’una negligència mèdica. Al noi, menor d’edat, li van haver d’extirpar el testicle perquè l’hospital que el va atendre d’urgències no va detectar a temps que patia una torsió als genitals.

Els fets van tenir lloc el setembre del 2017, quan el menor va acudir dues vegades -amb dos dies de diferència- a un hospital del SCS explicant que tenia un dolor fort a l’abdomen. En aquell moment, però, des del centre mèdic no li van detectar el que realment tenia, sinó que li van donar l’alta diagnosticant-li una simple infecció. El tercer dia que va visitar l’hospital perquè el dolor no desapareixia, el diagnòstic va canviar i el van operar d’urgència, però ja era massa tard per salvar-li l’òrgan.

En la sentència publicada avui per l’Audiència de Barcelona obliga a l’hospital a indemnitzar el menor pels danys que ha patit a causa del diagnòstic incorrecte, però reconeix que la torsió testicular no es va ocasionar per la intervenció dels metges. La sentència també recull que, si el diagnòstic hagués estat l’encertat, “l’estada del pacient a l’hospital hauria permès que l’operessin amb celeritat i li hagués donat una oportunitat al pacient de conservar l’òrgan“. Tot i això, en la mateixa sentència també queda constant que les possibilitats de salvar el testicle eren “incertes i insegures”, ja que l’estat en el qual es trobava havia empitjorat força.

Una llarga batalla

La sentència publicada avui revoca una resolució prèvia d’un jutjat de la capital catalana, en la qual quedava totalment desestimada la indemnització que van demanar els pares de la víctima. La nova resolució avala la petició dels pares de rebre una retribució econòmica pels danys, però és més baixa que la quantitat que demanaven els demandants perquè l’estat en el qual va arribar el testicle havia evolucionat, i les probabilitats de salvar-lo, per tant, eren més baixes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa