Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 40% dels nous agents de la Guàrdia Urbana seran dones
  • CA

Igual que el cos de Mossos d’Esquadra, Bombers i Agents Rurals, la Guàrdia Urbana de Barcelona també ampliarà la seva plantilla. El cos incorporarà properament 260 nous agents provinents de la 95ena promoció. Més del 40% dels nous agents, 105, són dones. En aquestes oposicions, el 32% dels aspirants eren dones i el 68% homes.

En aquestes oposicions es van donar per primera vegada punts per al coneixement del xinès, l’àrab o l’urdú. Aquetes llengües s’incorporen com opcions a la prova d’idiomes que fins ara era només de llengua anglesa. Del total d’aspirants, 2.457 van demanar fer la prova d’anglès, 30 d’àrab, 1 d’urdú i 4 de xinès.

Un cop superat un any de servei, els agents seran nomenats agents del cos com a funcionaris de carrera. Enguany, es convocaran també 150 noves places, xifra que permetrà superar els 3.500 agents al cos, la més elevada de la història.

Gemma Aguileragemma-aguilera

El Departament d’Interior ha anunciat aquesta setmana que reservarà per a dones el 40% de les noves places que surtin a concurs en els Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat i els Agents Rurals. La mesura ja és efectiva i s’aplica per primera vegada en la convocatòria dels Mossos. És de 840 places, per la qual cosa s’haurien d’incorporar a la policia catalana 336 noves agents.

Aquest any està previst que també es convoquin oposicions als Agents Rurals (100 places, 40 de les quals per a dones) i als Bombers de la Generalitat (240 places, 96 de les quals per a dones). Ara per ara, les dones són el 21% dels Mossos, el 13% dels Agents Rurals i el 2% dels Bombers.

 La paritat és una obligació establerta per la llei d’igualtat efectiva de dones i homes, aprovada pel Parlament el 2015 i per diversos tractats internacionals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa