Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
40.000 euros per la recollida de fems de la unitat muntada de la Guàrdia Urbana
  • CA

La recollida de ferms de la unitat muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona té un preu, i pot arribar als 40.000 euros anuals (amb IVA inclòs). L’Ajuntament ha tret a concurs el servei, sobre el qual puntualitza en l’informe de necessitat i idoneïtat del contracte que no té personal municipal per fer-se’n càrrec.

Les condicions del contracte són un preu màxim de 33.777,65 euros sense IVA, 40.870,96 euros amb l’IVA inclòs (21,00%). Entre d’altres barems, el preu de l’oferta donarà 57 punts sobre 100, els salaris dels treballadors en donaran 10, la reutilització de residus 10 més i el baix nivell d’emissions, 5. 

El cost net (sense IVA) del servei es distriuïria així:

  • salari dels treballadors, 5.350,75 euros
  • Seguretat Social, assegurança de la quota d’atur, etc (estimació 34%), 1.819,26 euros 
  • gestió de residus, 9.984 euros 
  • cost del lloguer d contenidors, 900 euros
  • costos relacionats amb el transport (amortització del vehicle, benzina, etc), 10.330,57 euros
  • despeses de gestió (estimació 7%), 1.986,92 euros
  • benefici de l’empresa adjudicatària (estimació 16%), 3.406,15 euros

La històrica unitat muntada de la Guàrdia Urbana fa algunes exhibicions i es pot utilitzar per patrullar per Collserola, tot i que té l’inconvenient d’haver de travessar tota la ciutat –les quadres són a la Ciutadella– sobre asfalt i entre el trànsit, un desplaçament llarg, farragós i fins i tot perillós per als animals.

Com en el cas de la banda de música i la dels malanomenats antiavalots del cos municipal –fa anys que no fan d’antidisturbis en les manifestacions–, la unitat muntada és polèmica i a l’Ajuntament li costa aprofitar-la. Ada Colau es va plantejar eliminar-la, però finalment no ho ha fet, tot i l’encaix difícil que té, especialment perquè les àrees forestals de la ciutat queden molt lluny d’on dormen els cavalls. 

Més notícies
La Guàrdia Urbana destina un centenar d’agents al pla de xoc de Ciutat Vella
Notícia: La Guàrdia Urbana destina un centenar d’agents al pla de xoc de Ciutat Vella
Comparteix
La policia municipal de Barcelona s'afegeix al dispositiu Ubiq dels Mossos i reorganitza els efectius contra els furts i la droga
Amadeu Recasens: “No podem convertir els manters en un problema de seguretat”
Notícia: Amadeu Recasens: “No podem convertir els manters en un problema de seguretat”
Comparteix
El comissionat de Seguretat de l'Ajuntament assegura que la policia ha augmentat els efectius contra els furts i que ara toca a l'administració de justícia moure fitxa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa