Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 30% de les escoles de Barcelona, per sobre del llindar de contaminació recomanat
  • CA

La plataforma veïnal Eixample Respira ha posat en evidència l’impacte de la contaminació en la vida dels infants de Barcelona amb un mapa dels nivells de pol·lució als que estan exposades totes les escoles de la ciutat. “Segons les dades de l’any 2018, 227 de les 750 escoles de Barcelona (30%) superen, en horari escolar, els nivells de contaminació recomanats per la mitjana anual (40 µg/m3)”, exposen en l’aplicatiu web que han estrenat aquest divendres.

D’aquestes 227 n’hi ha 14 que superen el llindar de 50 µg/m3: l’Urgell, La Poma, Ninets, Sant Francesc d’Assís, Tic-Tac Gran Via, les escoles bressol municipals El Roure i L’Arbret, Escola Auró, Àgora, Els Llorers, Sant Josep Oriol, El Cigronet, Immaculada Concepció Barcelona i Mainada. Totes estan situades al districte de l’Eixample, menys una –l’última, Mainada– que està al sud de Sarrià-Sant Gervasi. El rànquing complet es pot consultar aquí.

 

En el cas concret de l’Eixample, l’exposició a alts nivells de contaminació puja fins al 92% dels centres, amb 92 de les 100 escoles per sobre dels 40 µg/m3 de mitjana en horari escolar, denúncia aquest grup de veïns. En vista d’aquesta situació, un grup de mares i pares de diferents col·legis de la ciutat han publicat una Carta de les escoles de Barcelona per un aire net. Hi exigeixen “un canvi de model per tal de resoldre d’un cop el greu problema de salut pública que es deriva d’aquesta contaminació”. Entre les mesures que reivindiquen hi ha una “reducció dràstica de trànsit al voltant dels centres escolars”, “l’eliminació de les places d’aparcament als accessos” i una “auditoria individualitzada” per trobar mesures pal·liatives.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa