Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
3.000 persones es manifesten a Barcelona per dir ‘no’ al masclisme

Un cop més, Barcelona ha tornat a fer soroll al centre de la ciutat per denunciar les violències masclistes que pateixen dia rere dia les dones. 3.000 persones han desfilat pel centre de la ciutat, segons dades de la Guàrdia Urbana de Barcelona, amb el color lila com a bandera i com a símbol del feminisme. Ho han fet en el marc de la jornada del 25-N, quan se celebra el dia internacional de l’eliminació de la violència contra les dones.

Amb pancartes amb els lemes ‘Stop Violències Masclistes’ o ‘Ni una menys’, les manifestants han caminat pel passeig de Gràcia i s’han aturat davant l’edifici de la Pedrera, on ha actuat una companyia de teatre. A més, la marxa ha estat acompanyada al ritme d’una batucada i els crits dels centenars de persones que formaven part d’aquest acte. Entre d’altres, han criticat la “justícia patriarcal”, que “revictimitza” les dones que decideixen denunciar una agressió masclista, com una violació, per exemple.

“Si ens toquen a una, ens toquen a totes”, han volgut deixar clar les assistents a l’acte d’aquest dijous. La manifestació ha estat convocada pel moviment Novembre Feminista, el col·lectiu Ca la Dona, a més d’altres organitzacions.

Suport dels partits polítics

Partits polítics de sensibilitats han donat suport a aquesta jornada. Junts per Catalunya ha assistit a la manifestació, amb una delegació del partit, encapçalada per la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i la presidenta del grup municipal a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi. “Les dones hem de ser plenament lliures i deixar de tenir por. De camí a casa volem ser lliures, no valentes”, han exposat.

El PSC també hi ha sigut present. “Davant la violència masclista, prioritzem les polítiques feministes”, han dit, a través d’una piulada a Twitter.

Els Comuns han volgut recalcar la feina diària a fer per acabar amb aquesta vulneració dels drets humans. “El 25-N i els 364 dies de l’any continuarem treballant plegades per erradicar totes les formes de violència”, han assegurat. “Per tu, per mi, per nosaltres, per les que no estan, només juntes i diverses tornem a omplir els carrers”, han afegit.

També el president del grup municipal del PP a Barcelona, Josep Bou, ha volgut mostrar el seu suport pel dia internacional de l’eliminació de la violència contra les dones. “Per una societat sense violència contra la dona, per una societat lliure, reafirmem més que mai el nostre compromís per eliminar aquesta xacra i posar tots els recursos a disposició de les víctimes”, ha escrit Bou a través de les xarxes socials.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí. a novembre 26, 2021 | 06:08
    Gironí. novembre 26, 2021 | 06:08
    Completament d'acord i al costat de les feministes - que no femellistes. El femellisme és la versió femenina del masclisme i tan nefasta com aquest. Només una obssrvació: entre les moltes coses que s'han dit he sentit una frase amb la que no estic absolutament d'acord:"No hi ha homes maltractats". Absolutament fals. Jo, personalment, conec dos cassos, un d'ells frapant.
  2. Icona del comentari de: Com caieu en la submissió a la guàrdia urbana a novembre 26, 2021 | 10:29
    Com caieu en la submissió a la guàrdia urbana novembre 26, 2021 | 10:29
    30 mil segons les organitzadores, 3mil segons la guàrdia urbana? No és raonable fer cas sols de la guàrdia urbana. Sempre rebaixen molt els números. No són de fiar, no expliquemn el mètode, són centralistes I maxistes. Com a mínim poseu les dues dades

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa