Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ja són 2.391 les persones multades per saltar-se el confinament a Barcelona
  • CA

Un total de 2.391 han sigut multades per la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra a Barcelona, des que va començar l’estat d’alarma, per saltar-se el confinament que intenta aturar la propagació del coronavirus. A banda de les multes, hi ha hagut 9.715 avisos. I pel que fa als locals que estarien incomplint les ordres governatives, hi ha hagut 583 avisos i 87 actes d’inspecció, en locals que no han fet cas dels advertiments. 

El tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, en la compareixença virtual que fa cada dia des que va començar l’estat d’alarma, ha actualitzat les dades de la Guàrdia Urbana, però ho ha fet a preguntes dels periodistes –que poden plantejar-les telemàticament– i sense gaires ganes. “Volem que quedi clar que la gran majoria de ciutadans estan actuant correctament i respecten el confinament pel bé de tothom”, ha dit. 

Polèmica amb Arrels pels sensesostre

En la mateixa compareixença Batlle també ha assegurat que “la Guàrdia Urbana no té cap instrucció per sancionar sensesostres”. “Som molts conscients de la vulnerabilitat d’aquest col·lectiu i més en aquests moments. Si hi ha algun, preguem que es comuniqui per corregir-lo i que no es llancin missatges alarmistes i generalistes en moments tan complicats”, ha demanat en referència a un tuit que havia fet aquest matí Ferran Busquets, director de la Fundació Arrels. En la piulada es denunciava la “barbaritat” del fet que s’estigués denunciant persones que viuen al carrer per incomplir el confinament.

Després de la compareixença de Batlle, Busquets ha matisat la seva denúncia amb una altra piulada en què deia que estava convençut que no s’ha donat cap ordre per denunciar els sensesostre. Tot i així, insistia que es pot donar el cas que es multi persones que no tenen llar perquè esta al carrer suposadament sense cap de les justificacions que preveu l’estat d’alarma.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa