Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
200 informadors per a l’última fase dels canvis en la xarxa de bus
  • CA

Els usuaris dels autobusos de transport urbà de Barcelona s’han de preparar per a un nou canvi, que notaran, segons el mateix Ajuntament, “en un important volum de línies”. El motiu és que el dilluns 26 de novembre s’aplica l’última fase de la renovació total de la xarxa d’autobusos que s’ha anat fent des del 2013, començada per Xavier Trias com a alcalde i continuada per Ada Colau. Aquesta vegada es posen en marxa cinc línies que afecten àrees diverses de la ciutat i que impliquen que altres línies deixen de donar servei.

Les noves línies són:

H2: Avinguda d’Esplugues-Trinitat Nova
V1: Granvia l’Hospitalet-Avinguda d’Esplugues
V19: Barceloneta-Plaça Alfons Comín
V23: Nova Icària-Can Marcet
V25: Nova Icària-Horta 

Amb la incorporació d’aquestes línies, la nova xarxa bus quedarà completada amb 28 línies que l’Ajuntament qualifica “d’altes prestacions”, i s’ha executat com a “compliment dels objectius del pla de mobilitat urbana 2013-2018”, que vol fomentar els desplaçaments a peu, en bicicleta o en transport públic.

Però els canvis d’hàbits sempre són difícils. Com ja s’ha comprovat en altres fases d’execució de la reforma de la xarxa d’autobusos, els passatgers es deconcerten, s’atabalen i fins i tot s’enfaden els primers dies, quan arriben a la parada i no troben l’autobús que solien agafar i han de descobrir quina de les línies els pot servir per al trajecte que volen fer.  

Per això, segons el consistori, aquesta vegada hi haurà 203 informadors, més que mai, que comencen a treballar ja aquest dilluns, 19 de novembre, per preparar els usuaris per als canvis i que hi seran durant dues setmanes, fins dies després d’haver-se posat en marxa les noves línies. Se’ls trobarà en autobusos, parades i intercanviadors, a més de casals de gent gran, hospitals de la zona d’influència i zones escolars. I encara s’hi afegiran  25 treballadors jubilats de TMB, que faran de voluntaris.

Els informadors hi seran de 7 del matí a les 8 del vespre i, els dissabtes, de 9 del matí a 8 del vespre. Lliuraran als usuaris fulletons informatius i mapes de línia, i maximitzaran la seva presència en les parades clau de les línies afectades i les noves línies. Els dies 26 i 27 de novembre, els dos primers dies d’implementació de la darrera fase, es reforçarà el dispositiu. També es donarà una especial rellevància als intercanviadors, on hi haurà informadors en tot moment.

L’Ajuntament calcula que amb la finalització del projecte totes les línies transportaran 460.000 viatgers diaris els dies feiners. En total hi haurà 97 àrees d’intercanvi que, en la majoria dels casos, han de permetre “arribar a qualsevol punt de la ciutat en només un sol transbordament”.
 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa