Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els 17 nous radars de Barcelona comencen a funcionar

Els 17 nous radars fixos de Barcelona han començat a funcionar. Encara, però, no multen. Tal com ha informat l’Ajuntament, es troben en una fase informativa. De tots aquests radars, que es van instal·lar el passat setembre per reduir la sinistralitat, 12 es troben en entorns escolars i els altres cinc a altres punts de la ciutat que es consideren de risc perquè es pot excedir la velocitat (carrer d’Aragó, entre Comte d’Urgell i Casanova; Gran Via de les Corts Catalanes amb el carrer de Sant Roc, avinguda Diagonal amb la plaça de Pius XII, avinguda Diagonal amb el carrer de Numància i passeig de la Bonanova amb el carrer d’Anglí.

Després de la fase pedagògica que s’ha fet en les darreres setmanes, a partir d’aquest dimecres va començar la fase informativa, que durant tres mesos avisarà les persones que cometin infraccions. Després d’aquest període, es començarà a sancionar.

L’Ajuntament vol que la velocitat prioritària a l’interior de la ciutat sigui de 30 quilòmetres per hora

L’Ajuntament ha indicat que una de les causes indirectes dels accidents de trànsit és l’excés de velocitat. És per aquesta raó que el consistori ha implantat aquest sistema de control automàtic, segons els objectius que marca el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2024 i el Pla Local de Seguretat Viària de Barcelona 2019-22. Aquesta acció també és part de l’objectiu de l’Ajuntament de fer que la velocitat prioritària a l’interior de Barcelona sigui de 30 quilòmetres per hora.

Ja són 22 les persones que han perdut la vida en accidents de trànsit aquest 2022, 14 de les quals eren motoristes, cinc vianants i un conductor d’un vehicle. Aquestes xifres volen dir que enguany han perdut la vida més persones que el 2021, quan van morir 12. La darrera víctima era un home de 51 anys, que va morir fa pocs dies en un accident entre un cotxe i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). El sinistre va tenir lloc al carrer de Villarroel.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa