Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ja són 1.300 les morts in situ per coronavirus a les residències de Barcelona
  • CA

Les morts a les residències de Barcelona per coronavirus arriben a un nou llindar estadístic. Ja són 1.300 les persones que han perdut la vida en geriàtrics públics o privats de la ciutat, segons l’última remesa de dades del departament de Salut, actualitzades fins al 31 de maig. Donat que a Barcelona hi ha 246 equipaments d’aquest tipus, la mitjana a la capital catalana ja és de 5,2 defuncions in situ per centre, sense comptar als residents que van ser traslladats a hospitals o sociosanitaris i van morir allà.

Només 325 de les 1300 morts tenen confirmada la causa amb un test de coronavirus. La resta, 975, són casos sospitosos de Covid-19 en base als símptomes de la malaltia. Es tracta d’un 25% exacte de confirmacions, un percentatge molt per sota del conjunt de víctimes de la pandèmia. De les 4.168 defuncions per Covid-19 a la ciutat, aproximadament la meitat són casos confirmats i l’altra meitat, sospitosos.

D’altra banda, els tests de les darreres setmanes han aconseguit confirmar 3.485 positius en residències de la ciutat. És a dir, un de cada cinc casos detectats a Barcelona. El total s’eleva ja a 18.193 persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa