Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els 12 instituts de Barcelona que ja no passaran ni fred ni calor els propers mesos
  • CA

Moltes escoles i instituts de Barcelona, i d’arreu del país, van acabar el curs escolar, i el van començar al setembre, amb temperatures elevadíssimes dins de les aules, en alguns casos, superiors als 35 graus. Aleshores, sense gaire marge de maniobra, van ser els pares i mestres els que es van mobilitzar per aconseguir ventiladors i es van inventar estratègies -els més menuts es remullaven els peus al pati- per combatre la calorada. La raó és que molts centres educatius no estan preparats per a aquestes temperatures.

Dotze instituts de Barcelona

Per tal de començar a posar-hi remei, la Generalitat ha anunciat inversions en centres de la seva titularitat -fonamentalment instituts d’ensenyament secundari-per optimitzar les prestacions dels edificis dels centres educatius. S’ha programat la substitució i millora dels elements constructius d’obra o de les instal·lacions, o d’una part de les mateixes, que a causa del temps es consideren obsoletes, en diversos centres del país. I és que un bon aïllament dels edificis millora l’eficiència energètica d’escoles i instituts i s’aconsegueixen menys despeses per fugues de temperatura.

I a Barcelona les obres les farà el Consorci d’Educació amb fons de la Generalitat en una dotzena de centres docents de secundària. El pressupost supera els 14 milions i tindrà participació dels fons Next Generation de la UE. Aquí teniu la llista dels centres que se’n beneficiaran durant el curs 2022-2023:

Font: Consorci d’Educació de Barcelona.

En paral·lel, el Consorci d’Educació de Barcelona ha explicat que té en marxa el Pla estratègic de millora energètica i sostenibilitat dels centres educatius de Barcelona, per tal de fer els equipaments més eficients i saludables. “Es busca la generació i consum d’energia verda, i una bona climatització, incloent-hi l’impuls de la ventilació natural creuada, la rehabilitació de façanes i cobertes i del seu aïllament interior i proteccions exteriors. S’instal·len també plaques fotovoltaiques en els equipaments escolars (escoles i instituts)”, explica en una nota.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa