Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Zapatero: “Barcelona no pot conformar-se a ser la capital de Catalunya”
  • CA

Barcelona no pot conformar-se a ser la capital de Catalunya, és una ciutat del món amb un lideratge al món”. Ho diu Jose Luis Rodríguez Zapatero, expresident del govern espanyol, que avui ha visitat la ciutat. I, al seu costat, José Montilla, expresident de la Generalitat, rebla el clau: “Necessitem un govern de Catalunya que vulgui que Barcelona sigui no una capital d’un petit país, sinó una cocapital d’un gran país que vagi fins i tot més enllà de l’Estat”.

Aquest és el missatge que han llançat tots dos, juntament amb el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, Jaume Collboni, en un acte que han fet a la seu del PSC de Barcelona aquest dimecres al matí.

Segons Zapatero, “la comissió Estat-Generalitat-Ajuntament portaven sense funcionar des del 2011, els convenis van desaparèixer, tot estava paralitzat, per la suma del Procés més el PP“. Per això ha reclamat ara superar aquesta etapa amb el nou govern del PSOE al govern espanyol. “Ara tindrem un temps de govern del PSOE a Madrid, per al diàleg, posem-hi energia i recuperem l’afecte per Barcelona”, ha afegit. I ha insistit molt que cal fer una aposta per Barcelona “com a capital de la cultura de la pau, de la convivència, del respecte, de la tolerància”. “Hem de recuperar deu anys perduts en quatre anys, i això només es pot fer si hi ha idees poderoses, que estimulin, Barcelona no pot conformar-se a ser la capital de Catalunya, és una ciutat del món amb un lideratge al món“, ha remarcat.

Collboni, com a amfitrió, ja havia encarat la seva intervenció en aquesta direcció. “Estem en un moment de restablir ponts entre les dues capitals més importants d’Espanya, després d’un llarg hivern de crisi econòmica i institucional que ha deixat molts projectes al calaix”, ha anunciat.

I de seguida ha passat a cantar les excel·lències del conveni per la cocapitalitat cultural de Barcelona que divendres van signar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del govern espanyol, Pedro Sanchez. “Ha de servir perquè Barcelona recuperi la cocapitalitat, que forma part de la millor tradició del catalanisme polític, de la de les esquerres i de la voluntat de Barcelona de ser punt de trobada”, ha argumentat Collboni en una sala plena de militants i càrrecs del partit a la ciutat, entuiasmats amb la visita dels dos expresidents. 

El primer tinent d’alcalde –que defensat que Zapatero i Montilla “no són expresidents com s’ha publicat en algun lloc, sinó presidents, perquè quan un ha sigut president sempre ho és, igual que quan un ha sigut alcalde”– ha presentat els dos homes que l’acompanyaven com els que van ser “artífexs dels ponts entre Barcelona i Madrid que van saltar pels aires perquè va governar la dreta a Espanya i per l’hegemonia de l’independentisme a l’Ajuntament uns anys”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa