Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Xavi Matilla, nou arquitecte municipal de Barcelona
  • CA

Xavi Matilla és oficialment el nou Arquitecte en Cap de l’Ajuntament de Barcelona. El govern d’Ada Colau ha designat per aquest càrrec de gran responsabilitat a qui fora fins al maig alcaldable de Terrassa en Comú, que no va aconseguir representació al consistori egarenc. A la cocapital vallesana els comuns van passar de ser segona força amb sis regidors a quedar-se fora del ple. 

Matilla (Terrassa, 1975) és llicenciat en arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), on actualment treballa com a professor associat. També dona classe al Màster Metròpoli de I’ERMB-UAB. Va ser regidor a Terrassa de 2015 a 2019 i també ha estat docent de la UOC i de l’Escola Sert COAC, a més d’haver estat coordinador de projectes de Jornet-Llop-Pastor Arquitectes i soci fundador de Territoris XLM. 

Xavi Matilla, excap de llista de Terrassa en Comú / Cristóbal del Castro

Xavi Matilla, excap de llista de Terrassa en Comú / Cristóbal del Castro

El govern municipal recupera aquesta figura, fins ara desdibuixada en l’organigrama, per reflectir el rol de planificador estratègic en matèria d’urbanisme, ecologia, emergència climàtica i mobilitat. Encapçalarà la nova Gerència de l’Arquitecte en Cap i alhora serà gerent de l’Institut Municipal de Paisatge Urbà i Qualitat de Vida, funció que exercia fins fa poques setmanes el veterà Jordi Campillo. “Amb la seva incorporació es vol consolidar el model urbà que s’ha desenvolupat a la ciutat durant el mandat passat i donar-li un nou impuls que el faci transversal a totes les àrees del consistori”, defensen fonts municipals.

El PSC fitxa de comissionat un exassessor de José Montilla

Un altre nomenament recent és el de l’economista Miquel Rodríguez Planas com a nou Comissionat per l’Agenda 2030, a plena dedicació des del 30 de setembre. Aquesta àrea, de nova creació, té com a missió fer possible que l’any 2030 s’hagin acomplert els 17 objectius de desenvolupament sostenible aprovats per les Nacions Unides fa quatre anys. Depèn de la tinença d’alcaldia de Laia Bonet (PSC).

Rodríguez ja havia estat càrrec de confiança dels socialistes. Entre 2016 i 2010 va ser assessor de José Montilla al departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya. Abans havia estat Codirector d’Atenció al Públic del Fòrum Universal de les Cultures. Des de la sortida del tripartit del Govern català s’ha dedicat a la gerència, funció en la que té una llarga experiència. Ha estat gerent, per exemple, de la Fundació Universitària del Bages-UManresa entre 2013 i 2015 i del Centre de Recerca de Col·laboració Publicoprivada d’IESE entre 2015 i 2019.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan Gibert a octubre 07, 2019 | 20:28
    Joan Gibert octubre 07, 2019 | 20:28
    L'endogàmia d'ICV continua amb els Comuns. Les menjadores per als seus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa