Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vox surt en defensa del professor espanyolista d’un institut de Pedralbes
  • CA

Vox s’ha posicionat a favor del professor espanyolista de l’institut Joan Boscà, situat a l’avinguda Esplugues número 40. El partit ultra ha sortit en defensa de Francisco Oya després que el Consorci d’Educació de Barcelona, participat per la Generalitat i per l’Ajuntament de Barcelona, l’hagi suspès de sou i feina durant deu mesos. L’expedient obert pel consorci constata la informació publicada per El Món al març de l’any passat. Segons l’informe final, Oya va “alterar la bona convivència de l’institut comunicant el seu posicionament polític”, segons la resolució que ha recollit l’Abc. A més, el sanciona per, entre d’altres, fer comentaris homòfobs, xenòfobs i sexistes “que han ferit la sensibilitat de l’alumnat”. 

La resolució del consorci recull tres faltes greus que hauria comès el professor, segons l’Abc. La primera hauria estat “desatendre l’exercici de les funcions docents”, “desobeir l’ordre d’un superior” i el “desacatament a l’autoritat, fent-ho de manera ostentosa”. A més, confirma els comentaris intolerants del professor.

Els alumnes d’Oya van denunciar al març de 2018 a El Món els comentaris “homòfobs, racistes i sexistes”. També explicaven que el professor feia comentaris controvertits sobre la situació política i repartia documents per justificar que, segons ell, el nacionalisme català és supremacista. 

El partit de Santiago Abascal ha instat la Fiscalia perquè investigui el cas de Francisco Oya. Vox pretén que s’esclareixi si l’expedient disciplinari al professor és “constitutiu de delicte”. La formació d’extrema dreta ha exigit en un comunicat que l’Alta Inspecció Educativa de l’Estat elabori un “informe exhaustiu” sobre els suposats “casos d’assetjament” a partir de l’1-O.

La formació d’extrema dreta qualifica de “desmesurada i arbitrària” la sanció al professor espanyolista. A més, la situa com a part de la “política d’assetjament generalitzat” als funcionaris que no són independentistes.

Amb tot, l’òrgan educatiu valida el testimoni dels alumnes que van lamentar comentaris inadequats del professor. Alguns testimonis van relatar a El Món que el professor deia d’Alfons XIII que era un “mariconàs”. 

Perfil espanyolista

Francisco Oya és president de l’Associació de Professors pel Bilingüisme, nascuda al 1994. L’entitat va aparèixer per denunciar l'”adoctrinament” que, suposadament, existiria a les escoles catalanes. 

Segons testimonis recollits per El Món, el professor hauria participat a una manifestació espanyolista el 4 de febrer de 2018 a Manresa. La protesta va ser convocada per Democracia y Unidad Española sota el lema “No a l’adoctrinament als col·legis, som catalans i espanyols”. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lo Perot a abril 25, 2019 | 14:32
    Lo Perot abril 25, 2019 | 14:32
    Si l'han suspès de sou no es per espanyolista....sinó per xenòfob i homófob. Ara que.....sovint les tres condicions van unides.
  2. Icona del comentari de: David a abril 25, 2019 | 21:14
    David abril 25, 2019 | 21:14
    En resum, l'han fet fora per .... adoctrinar. Just el que ells es queixen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa