Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Arran presumeix d’haver atacat la seu d’un sindicat de Mossos
  • CA

El col·lectiu juvenil Arran ha reivindicat obertament l’autoria d’unes pintades i danys a l’exterior de la seu de Fepol, el sindicat majoritari dels Mossos d’Esquadra. És més, han difós un vídeo on es pot veure l’acció vandàlica. Els fets van tenir lloc aquest dilluns al barri de Sant Andreu, al carrer Malats.

“Arran ha atacat la seu de Fepol”, reconeixen en un comunicat difós l’endemà de l’acció. Detallen que han “trencat i pintat els vidres de la seu amb frases com La repressió no ens atura i també han bloquejat la porta d’entrada posant una cadena amb cadenat”. L’argument d’Arran és que FEPOL hauria assenyalat el jovent i als menors no tutelats en diversos comunicats sobre inseguretat als carrers i amb aquesta acció Arran li torna l’assenyalament. També recorden que integrants del col·lectiu esperen judici pels propers dies.

FEPOL va difondre també imatges de les destrosses a la seu i va defensar que no els aturaries “en la defensa” dels companys del cos policial. “La llibertat d’opinió no hauria de vulnerar mai els límits de la tolerància i el respecte”, afegien.

En el vídeo, Arran sosté que el sindicat “és un lobby” que busca “normalitzar que cal mantenir la pau social” i aconseguir més efectius i finançament pel cos. Una visió que al seu entendre “només serveix per desmobilitzar” la protesta als carrers. “Nosaltres tenim
clar que seguretat mai és sinònim de policia, sinó d’unes condicions de vida millor”, sostenen.

També els acusen de criminalitzar l’okupació i “fomentar sentiments d’inseguretat racistes entre veïnes”. “Seguirem sortint als carrers fins a tornar-los tots els cops!”, amenacen. En vista que SEPOL ha publicitat l’acció a les xarxes socials, reconeixen que podria tenir conseqüències judicials: “Encara no se sap si decidiran emprendre accions legals”. Si fos el cas, la reivindicació d’Arran i el vídeo difós no deixaria dubtes de l’autoria al tribunal que revisés el cas.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: josep a febrer 16, 2022 | 11:40
    josep febrer 16, 2022 | 11:40
    la pintura embruta, el foc purifica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa