Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La policia renuncia a dispersar el tall de Meridiana la nit número 46
  • CA

Aquells que encara surten al carrer per protestar contra la sentència de l’1-O saben que sempre hi ha un lloc on poden anar: la Meridiana. Els manifestants de Meridiana Resisteix han tornat a sortir una nit més, en la jornada de protesta número 46. En un primer moment han optat per la tàctica de l’última setmana –creuar el carrer molt a poc a poc quan està verd i col•lapsar el tránsit quan es posa vermell perquè es forma un tap–, però una estona després han aconseguit tallar el trànsit.

Els Mossos i la Guàrdia Urbana han canviat de tàctica completament respecte d’ahir a la Meridiada. Tot i que hi havia nombroses furgonetes d’antiavalots a punt, els agents no n’han baixat. Han fet alguns avisos per megafonia però no han passat d’aquí. I cap a les 21.30 els agents que regulaven el trànsit i aconseguien obrir-lo intermitentment han canviat de plantejament i han començat a desviar el trànsit d’entrada a Barcelona passeig Fabra i Puig amunt.

La Guàrdia Urbana ha desviat el trànsit en sentit Besòs: té la Meridiana tallada a partir del carrer Escòcia en sentit de circulació de sortida de Barcelona. Queda un tram sense circulació en aquest sentit, que els Mossos utilitzen per fer passar alguns vehicles en direcció contraria perquè els busos que entren i han de fer el gir cap a l’estació de Fabra i Puig no quedin col•lapsats. Quan falten pocs segons per a les 22 hores, els manifestants fan el compte enrere i, com cada nit, marxen a casa perquè l’endemà hi tornaran a ser

Davant la creixent presència policial, els manifestants no han dubtat a encarar-se amb els Mossos d’Esquadra i retreure’ls que intentin impedir la seva protesta. “El vostre conseller és a la presó!”, cantaven sense parar.

Com cada nit, els Mossos han avisat els manifestants que deixin de tallar el carrer o serien desallotjats pels agents antiavalots, tot i que finalment no hi ha hagut càrregues. Quan algun cotxe intentava passar en vermell (per als vehicles) perquè no havia estat a temps de passar en verd, els manifestants cridaven “multa, multa!”, un altre clàssic a la Meridiana. Alguns conductors discutien, altres tocaven el clàxon, i es barrejaven les pitades a favor i en contra.

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jo mateix a novembre 29, 2019 | 07:46
    Jo mateix novembre 29, 2019 | 07:46
    Que grans!!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa