Valls, sobre les pròximes eleccions catalanes: “La meva veu ha de comptar”

Soc un actor polític reconegut i la meva veu ha de comptar en tots aquests comicis”. Així ha respost Manuel Valls a les preguntes de La Sexta sobre si es vol presentar a les pròximes eleccions al Parlament. Entrevistat a El Rojo Vivo, no ha concretat res però ha acabat dient que vol “ser útil” i que té “ganes de parlar de Catalunya”. “Jo vull ser útil a Catalunya i a Espanya. Pot ser amb unes eleccions o d’una altra forma”, ha admès.

I ha admès que no li desagrada la idea de muntar o participar en una plataforma electoral. “Crec que la idea de sortir de les fronteres dels partits tradicionals és el que agrada a la gent. Però hem d’esperar, perquè primer venen les eleccions espanyoles i les catalanes encara no s’han convocat, tot i que jo ho demano, com tothom”, ha afegit.

Segons Valls, “no podem viure amb l’equidistància”. “Com es pot posar al mateix nivell la violència dels radicals i la de la policia? Ja n’estem farts”, ha advertit en un atac no explicitat a Ada Colau i els comuns.

El regidor de Barcelona pel Canvi considera que el president de la Generalitat encara no ha condemnat amb prou força els aldarulls. “Torra no pot condemnar amb contundència la violència perquè la violència està alimentada pel seu propi discurs. Això és el que preocupa els catalans. Per això espero que diumenge hi hagi molta gent en la manifestació de Societat Civil Catalana, gent de Catalunya i gent també de la resta d’Espanya, perquè hem de reconstruir el relat d’Espanya i de la relació entre Catalunya i Espanya”, ha dit.

Segons el seu punt de vista, el president espanyol, Pedro Sánchez, “ha actuat bé” en no agafar el telèfon a Torra i amb la seva visita a Barcelona d’ahir. “En la situació actual, a Catalunya falta Estat, falta la presència de l’Estat, que no seria per acabar amb l’autonomia, però no es pot posar en debat la Constitució, l’estat de dret, la democràcia, la independència de la justícia i tot el que és important”, ha argumentat. Per a Valls, “si aquests dies la gent ha portat flors a la policia [la Policia Nacional] és perquè, juntament amb els Mossos, són l’única presència de l’Estat”

Comentaris

  JAC Octubre 22, 2019 | 15:40
  PAYASO
  Ramon Octubre 22, 2019 | 16:02
  Un altre vividor
  PereB Octubre 23, 2019 | 08:48
  L'objectiu de Valls no es molt diferent del de Zaplana.... enriquir-se amb la politica. Braguetazo, alcalde dEvry, posa banyes, primer ministre de França, posar banyes, regidor de BCN..... i axi entre braguetasso i braguetasso va mirant pel be del populatxo!

Nou comentari