Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valls proposa una manifestació a Barcelona contra la “pressió separatista” als jutges
  • CA

L’ex-primer ministre francès i ara alcaldable per Barcelona, Manuel Valls, ha suggerit que Barcelona hauria d’acollir una manifestació contra la “pressió” independentista als jutges espanyols. “Espero que partits, associacions i entitats constitucionalistes, pensant en tots els ciutadans catalans, organitzin una manifestació al febrero o al març en resposta al que passa aquí”, ha dit en una entrevista al diari El Mundo. Valls proposa una rèplica barcelonina de la protesta dretana que tindrà lloc aquest diumenge a Madrid contra el govern de Pedro Sánchez, on el francès assistirà i compartirà marxa amb PP, Cs i també el partit d’extrema-dreta Vox.

“L’altra gran ciutat espanyola està a l’ull de l’huracà, amb el xantatge separatista, les pressions durant el judici o els escraches dels CDR, i així els catalans podran mostrar el seu suport a la Constitució, a la Justícia o el respecte a l’espai públic”, ha respost al rotatiu madrileny. En contrast amb la bel·ligerància contra el sobiranisme, Valls mesura molt el seu posicionament envers els socialistes: fa mesos que té al punt de mira aquest espai polític per atraure’n dirigents cap a la seva plataforma i sobretot votants. En aquesta línia, ha desitjat que “figures importants” del PSOE recolzin la manifestació de Madrid i assegura que la relació Catalunya-Espanya es “una bomba de rellotgeria a les entranyes del PSOE”. 

Preguntat per la incoherència de criticar el pacte de PP i Cs amb Vox a Andalusia i diumenge compartir manifestació amb el partit ultra, ha tirat pilotes fora: “Tots els constitucionalistes de tots els àmbits polítics i per suposat tots els progressistes haurien de donar suport a aquesta manifestació”. Insisteix que ha estat “molt clar” sobre el seu posicionament sobre Vox i reitera que “mai” pactarà amb “els populistes de dreta o d’esquerra, amb els extrems i els separatistes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa