Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valls, PP i Ciutadans reclamen mà dura contra els aldarulls
  • CA

Ciutadans, el Partit Popular i Manuel Valls han carregat durament contra els aldarulls nocturns després de les protestes de dimarts i dimecres i han pressionat al govern de BComú-PSC perquè endureixi la seva posició. Valls vol que el ministre d’Interior sigui a Barcelona i s’apliqui la Llei de Seguretat Nacional; Josep Bou demana a Ada Colau que deixi d'”amagar-se” rere Twitter; i Luz Guilarte vol que l’Ajuntament es personi com a acusació contra els detinguts.

Valls aplana el camí a un nou 155

El líder de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, ha demanat aquest dijous aplicar la Llei de Seguretat Nacional i que el govern espanyol estigui preparat per activar l’article 155, que ha de ser “l’últim recurs però que cal tenir-lo en compte”. “El que està passant als carrers, carreteres i infraestructures estratègiques és inacceptable, dolorós i extremadament preocupant”, ha remarcat en roda de premsa. Valls també ha demanat la dimissió del president de la Generalitat, Quim Torra, perquè considera que ell “ha muntat aquest caos i ha fomentat la violència”.

També ha opinat que ANC i Òmnium no són organitzacions pacifistes: “Estan creant odi i estan en l’origen dels actes violents”. Manuel Valls, que s’ha preguntat per què el ministre de l’Interior no està a Barcelona, ha demanat a tots els constitucionalistes que s’uneixin per afrontar el problema de Catalunya. Al seu parer, Torra ha de dimitir, perquè “ell i només ell és el responsable d’aquestes tres nits de caos i violència”. També ha responsabilitzat Artur Mas de la situació, per haver pactat amb la CUP perquè “per sobre de tot estava l’ànsia de poder del nacionalisme”. “Van beneir la creació dels CDR i van convertir en referents de la seva causa persones condemnades per terrorisme”, ha conclòs.

Cs vol que l’Ajuntament judicialitzi els disturbis

La presidenta del grup municipal de Cs a Barcelona, Luz Guilarte, ha sol·licitat que l’Ajuntament es personi com a acusació particular contra els detinguts pels actes violents que s’han produït a la ciutat per les sentència del judici de l’1-O. “És inacceptable la situació de violència, caos i desordre que es viu a Barcelona”, ha lamentat aquest dijous Guilarte en un comunicat, en què ha advertit que s’està posant en risc la convivència, la mobilitat i la vida dels barcelonins , segons ella.

També ha manifestat el seu “reconeixement i suport” a les forces i cossos de seguretat de l’Estat, als serveis d’emergència i als de neteja, i ha demanat al govern municipal que autoritzi la col·laboració i cooperació de la Guàrdia Urbana amb tots els cossos i forces de seguretat.

Bou aposta perquè Colau sigui contrapès de Torra

El líder municipal del PP, Josep Bou, ha demanat aquest dijous a l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que deixi d'”amagar-se darrere del seu compte de Twitter”, perquè, al seu parer, cal una resposta institucional de l’Ajuntament que contraresti “l’irresponsable” de Quim Torra, “que es dedica a tallar carreteres i animar els CDR”. En un comunicat, Bou ha parlat de “tsunami de violència” i ha avisat que la imatge de Barcelona està quedant malmesa, amb un cost econòmic que pot ser “irreparable”, especialment en el sector de l’empresa, el turisme, el comerç, la restauració i els hotels.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa