Valls lamenta no ser convidat als premis Princesa de Girona i Bou s’hi cola com a públic

La fundació no convida cap regidor de l'oposició ni portaveu polític, però Josep Bou (PP) s'hi va apuntar per lliure quan van obrir inscripcions

L’assistència a la gala de premis de la Fundació Princesa de Girona ha estat controvertida, no només per la manca d’alts càrrecs polítics independentistes sinó també per les absències constitucionalistes. Un cas clar ha estat Manuel Valls, que no va ser convidat a la gala de premis de la fundació Princesa de Girona. I, segons ha donat a entendre, li ha dolgut bastant l’oblit: “Molts de nosaltres amb càrrecs polítics o públics… i constitucionalistes no vam ser convidats…”, ha piulat aquest dimarts, confirmant la raó de la seva absència al Palau de Congressos

En canvi, Josep Bou sí que va anar-hi. No només se’l va poder veure als accessos del Palau de Congressos –durament increpat pels manifestants– sinó que ell mateix va presumir en una piulada posterior que malgrat les protestes havia pogut entrar a l’edifici i assistir a la gala. Tampoc hi havia estat convidat com a regidor, però va tirar pel dret i es va inscriure com a assistent individual a l’acte, que és obert al públic. Fonts del PP barceloní confirmen que així va ser, però que “la petició de la inscripció era com a president del Grup Popular”.

La fundació ha confirmat al TOT Barcelona que no li va enviar cap invitació personalitzada i que efectivament va seure a la zona de platea reservada per al públic inscrit: “Enviem una sèrie d’invitacions a les persones que específicament volem que vinguin, però som un acte obert i quan obrim inscripcions qualsevol persona es pot apuntar i venir”. L’expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, també hi va anar per aquesta via.

Valls va haver de veure la gala per streaming des del carrer

Valls ja va insinuar que la seva absència no era pas voluntària en fer pública una fotografia de sí mateix a la retransmissió improvitzada de l’acte a la plaça del Rei, que va organitzar l’associació Aixeca’t amb col·laboració de Societat Civil Catalana. Valls va agrair a l’entitat haver organitzat aquesta trobada “simbòlica i pacífica d’homenatge al rei Felip VI i a la princesa Leonor”, a la que sí va poder anar perquè era d’accés lliure. A l’acte també s’hi van deixar veure càrrecs de Ciutadans, com el diputat Carlos Carrizosa i el regidor Paco Sierra (Cs), i assessors del grup municipal de Valls.

La fundació no convida polítics si no és per protocol

Portaveus de la fundació Princesa de Girona detallen al TOT Barcelona que la política ordinària d’invitacions és convidar només als alts càrrecs que dicta el protocol: “La fundació no convida mai polítics als seus esdeveniments ni representants dels partits, només a les màximes autoritats de la ciutat, Catalunya i Espanya i als regidors i consellers de les àrees de treball de l’entitat, que són economia, treball, cultura i educació”. Això descarta, a nivell municipal, tots els regidors de l’oposició perquè només els membres del govern municipal tenen una cartera oficial assignada. 

La fundació explica també que va convidar a Ada Colau com a representant màxima de l’Ajuntament, però que l’alcaldessa va exercir la seva potestat de delegar l’assistència i en lloc seu hi va anar el tinent d’economia i líder socialista Jaume Collboni. “Per tant sí que hi va haver representació municipal”, defensen les mateixes fonts. Això sí, reconeixen que no apliquen un control exhaustiu sobre els acompanyants que porten els convidats i per aquesta via algun cop se’ls poden colar polítics en actiu o excàrrecs públics a qui no s’havia convidat directament. “No ho podem evitar, això”, argumenten.

Comentaris

    Ja no compro ni una llesca de pa dur a ca'n Bou 06/11/2019 9:57 am
    Pobre Manué Valls, és ben trist no ser ningú!

Nou comentari