Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valls s’estrena a les comissions municipals perdent tres mocions

Manuel Valls ha participat aquest dimarts a la seva primera comissió municipal, quatre mesos després de l’inici del mandat. Suplia a la comissió d’Urbanisme a l’altra regidora de Barcelona pel Canvi (BpC), Eva Parera, que és la titular habitual del partit en les 4 sessions mensuals d’aquest espai de debat i votacions previ al plenari. I l’estrena no ha estat gaire afortunada: ha presentat una proposició i dos precs i els ha perdut tots tres.

Valls ha demanat incrementar un 50% el nombre de llicències per a bicicletes i motos compartides, davant l’entrada en vigor al gener de la primera regulació d’aquest sector. També volia que hagin de pagar una taxa més barata i tinguin llocs reservats per aparcar al carrer. El PP li ha fet costat i Cs s’ha abstingut, però el vot contrari del govern BComú-PSC ha inclinat la balança per 4 vots contra 18.

Després ha defensat dos precs, un perquè els joves de 16 a 25 anys tinguin transport públic 100% gratuït i un altre perquè el govern xifri quant poden costar com a màxim les indemnitzacions a hotelers per les sentències contra el PEUAT. Ni un, ni l’altre.

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón (PSC), li ha dit que la gratuïtat de la mobilitat juvenil costaria 20 milions d’euros i que les tarifes de l’any vinent si de cas miraran d’abaratir els títols dels viatgers recurrents. Pel que fa al PEUAT, la tinenta Janet Sanz (BComú) li ha respost que s’han rebut 149 recursos, la majoria desestimatoris fins ara –tot i que els contraris podrien tombar el pla hoteler– i les sentències per ara “no estan clarificant” si hi ha “risc patrimonial” o no.

Brevetat màxima i quòrum mínim

Sí que ha tingut sort amb la durada de la sessió. Les comissions d’Urbanisme són les més llargues i sovint duren fins a 8 hores, fins i tot acabant passades les deu de la nit. En canvi la d’aquest dimarts ha estat una de les comissions més breus que es recorden: s’ha fet sencera en una hora. La raó de la brevetat és el context polític. El menor interès mediàtic ha propiciat intervencions més curtes i debats menys teatrals. Fins a 18 punts de l’ordre del dia s’han aprovat sense debat i 8 més s’han suprimit per l’absència d’ERC i JxCat en protesta per la sentència.

L’assistència de la resta de grups també ha estat mínima. La sessió s’ha obert amb només 5 regidors, el mínim que exigeix el reglament: Janet Sanz (Bcomú), Rosa Alarcón (PSC), Celestino Corbacho (Cs), Òscar Ramírez (PP) i Manuel Valls (BpC). Tan justos d’efectius estaven els grups que Sanz ha hagut de demanar que ningú abandonés la sala perquè es perdria el quòrum mínim. Uns minuts després, però, ha arribat Eloi Badia (Bcomú), el que ha despertat comentaris de complicitat entre la resta de regidors: “Ja podrem anar al lavabo, almenys!”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Un personatge sense escrúpols. a octubre 23, 2019 | 03:07
    Un personatge sense escrúpols. octubre 23, 2019 | 03:07
    Aquest home no té vergonya. Normalment no treballa, i quan ho fa no genera res de positiu. És un paràsit social que només crea problemes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa