Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valents critica la recaptació de la grua municipal i es compara amb Madrid
  • CA

La líder de Valents, Eva Parera, ha denunciat que la grua municipal de Barcelona recapta 15,3 milions d’euros a l’any, un fet que la candidata considera que es deu a “uns imports elevadíssims”. “Cada vegada que la grua municipal s’emporta un cotxe, el ciutadà ha de pagar 173 euros per recuperar-lo. A aquest import cal afegir-hi el temps d’estada al dipòsit, 2,50 euros per hora o 25 per un dia sencer”, ha especificat poc abans d’anunciar una rebaixa important si ella governa la ciutat amb l’objectiu que la grua “deixi de tenir un afany recaptatori”.

Parera ha posat d’exemple la ciutat de Madrid, on la retirada d’un cotxe costa, segons ha especificat la candidata, menys de 150 euros. Valents també apunta que a Barcelona s’ha de pagar més per l’estança al dipòsit: 25 euros al dia davant dels 19,20 de Madrid. Tampoc s’ha mostrat satisfeta amb la situació de les motos, la retirada de les quals és uns 17 euros més a la capital catalana.

Eva Parera, líder de Valents
Eva Parera, líder de Valents

Crítiques a Colau i Collboni

L’exdiputada també ha dirigit la mirada al líder del PSC i president de Barcelona: Serveis Municipal durant pràcticament tot el mandat, Jaume Collboni. Malgrat tot, Colau s’ha endut la majoria de la crítica. “Ha convertit Barcelona en una ciutat molt complicada per circular i, segons els seus càlculs, ha reduït el nombre de cotxes que circula diàriament per Barcelona”, ha començat el seu discurs. “Llavors, com pot ser que segueixi recaptant prop de 16 milions amb la grua?”, s’ha preguntat després. Parera ha insistit que tant els Comuns com el PSC “han declarat la guerra” al cotxe. “Cada cop posen més traves per circular i redueixen places d’aparcament”, ha dit.

Guivernau, número dos de la llista

Coincidint amb la crítica al servei de grua, Valents ha confirmat aquest dissabte la persona que acompanyarà Eva Parera al capdavant de la llista. Albert Guivernau, actual secretari general de la formació, serà el número dos de la candidatura. La nova mà dreta de Parera és economista i durant els darrers anys ha sigut conseller del districte de Sarrià-Sant Gervasi i coordinador del grup a l’Ajuntament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa