Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Units per Avançar demana desautoritzar les “concentracions de risc” de l’ANC
  • CA

Units per Avançar, el partit del regidor de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha emplaçat al Govern a desautoritatzar les concentracions de l’ANC per la Diada Nacional. En un comunicat difós aquest matí, UxA insisteix que les manifestacions “no es poden deixar a criteri de l’Assemblea Nacional de Catalunya, sinó que correspon al Govern de la Generalitat, malgrat que aquest no en sigui el convocant”.

El secretari general, Ramon Espadaler, també assenyala que “és inacceptable des de qualsevol perspectiva que el Govern autoritzi concentracions en espais públics que puguin comportar risc de difusió del covid-19, i encara més quan l’executiu català ha prohibit qualsevol altra tipus d’activitat que aplegui un nombre elevat de persones”. Una opinió basada davant les dades d’expansió de la COVID i amb les recomanacions del Col·legi de Metges de Barcelona.

Per a Units per Avançar, “l’excepcionalitat de la mesura no conculca el dret fonamental de manifestació -que pot expressar-se en formats diferents o alternatius al de la concentració presencial-, sinó que preserva un dret igualment fonamental com és el dret a la salut”. La petició s’ha difós el mateix matí quan els dirigents de l’ANC presentaven les concentracions de la Diada, que de moment, en seran 107 arreu del territori.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mercè Garcia Martinez a setembre 02, 2020 | 17:23
    Mercè Garcia Martinez setembre 02, 2020 | 17:23
    No se puede autorizar esta manifestación. Etan prohibidas concentraciones de mas de 10 peronas. Luego nos quejaremos de la covid-19. estamos a un paso de confinamieto. Seamos serios y responables. Mucho criticar a Madrid por el 8-M y ahora nosotros que tenemos¿ "bula papal"?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa