Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un mosaic singular en una façana, desaparegut en rehabilitar l’edifici
  • CA

Les obres que s’estan fent a la façana d’un edifici del número 127 del carrer Ganduxer han alarmat veïns i oposició. Les tasques de rehabilitació que s’hi estan duent a terme han fet que desaparegui una part dels murals ceràmics dissenyats per l’artista Joan Rifà i realitzats l’any 1972. Unes peces de ceràmica esmaltada de forma quadrangular en relleu que, almenys en part, han estat ja retirades de la façana d’aquest edifici del barri de les Tres Torres.

Mitjançant una bastida, un grup de treballadors hauria estat retirant aquests últims dies els plafons colorits d’aquest bloc icònic. En una de fileres que dona al carrer Emancipació, de fet, ja ha desaparegut la meitat del mosaic singular.

Així llueix la part encara existent dels plafons / JxCat

El grup municipal de Junts per Catalunya ja ha denunciat públicament els fets i ho ha considerat “un nou atac contra el patrimoni de la ciutat”. En aquest sentit, ha estat el portaveu i regidor adscrit al districte de Sarrià-Sant Gervasi, Jordi Martí, qui ha reivindicat que cal “aturar immediatament […] la destrucció d’una obra d’un conegut ceramista i pintor, com és Joan Rifà”. I ha demanat una intertenció política immediata. “Cal la intervenció immediata del govern municipal, ja sigui des del districte, de la mà del regidor Albert Batlle, o de la casa gran, per part de la tinent d’alcaldia Janet Sanz”.

Així ha quedat una zona rehabilitada, sense plafons / JxCat

Pocs minuts després de la petició de Martí, però, el mateix govern del districte de Sarrià-Sant Gervasi ha anunciat que s’han aturat les obres preventivament. Ho ha explicat en una resposta a les xarxes socials a una piulada del compte Barcelona Singular. En aquest breu comunicat, l’Ajuntament ha anunciat que “el departament de llicències i inspecció revisarà la llicència per comprovar que tot es fa de manera correcta”.

Tot havia començat amb un comentari de l’usuari Marc Comas Esteva a Twitter, que havia alertat inicialment de la situació de les obres i la desaparició dels mosaic. A més, demanava si algú tenia informació del canvi d’imatge que afrontava.

Finalment, però, la crida d’aquest ciutadà s’ha fet gran en poques hores i ha acabat provocant una reclamació oficial d’intervenció per part de l’Ajuntament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa