Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un càrrec de l’AMB i conseller de districte de Colau, denunciat per la CGT per assetjament
  • CA

Un directiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i conseller portaveu del districte de l’Eixample per Barcelona en Comú, Francesc Magrinyà Torner, ha sigut denunciat davant del departament de Recursos Humans de l’AMB pel sindicat CGT per assetjament laboral a la seva secretària. I l’AMB ja ha decidit que demà, 8 de març, obrirà “un expedient informatiu” sobre el cas.

La fitxa de Francesc Magrinyà com a conseller de districte

La fitxa de Francesc Magrinyà com a conseller de districte

En el text de denúncia, signat pel delegat Joan Miquel Espinosa i al qual ha tingut accés el TOT Barcelona, el sindicat demana que Magrinyà sigui expedientat “de nou” –assegura que ja va tractar malament una altra secretària– i que “se li apliquin les màximes sancions que puguin correspondre, en atenció al fet que les seves accions s’han produït en clar abús de la seva posició”.

El mateix escrit detalla que l’última secretària afectada pel cas ha estat de baixa per depressió durant un mes i mig a causa de l’assetjament del seu cap. I afegeix “el conjunt dels treballadors i treballadores de l’AMB se sent ofès per les males maneres del senyor Magrinyà i per tant no admetran que l’expedient no s’obri o es tanqui per la renúncia d’alguna persona directament afectada”. 

Magrinyà: “Cap dels meus treballadors dona suport a la denúncia”

En una breu conversa telefònica amb el TOT Barcelona –mentre era al plenari del consell de districte de l’Eixample–, Magrinyà ha assegurat que tenia coneixement que la CGT havia presentat la queixa contra ell i que li ha “sobtat”. “Cap de les dues vegades que la CGT ha fet això, cap dels meus treballadors [en referència al personal que treballa a la mateixa àrea que ell] ha donat suport a la queixa“.   

L’AMB escoltarà les dues parts

Inicialment, els portaveus de l’AMB han dit a aquest diari que no era possible explicar la seva posició aquesta tarda perquè el servei de Recursos Humans ja havia plegat. Tanmateix, posteriorment s’ha indicat que  “l’AMB ha tingut coneixement del cas recentment a través de la CGT” i que obrirà demà “un expedient informatiu que recollirà la versió de totes les parts i farà una proposta de resolució”. “Amb aquesta resolució, es prendran les mesures pertinents”, han afegit. Calculen que l’expedient estarà resolt en 15 dies.

Pel que fa a l’Ajuntament, al qual està vinculat Magrinyà com a conseller de districte per Barcelona en Comú, assumeix en tot moment les decisions que prengui l’AMB, que és on es produeix el conflicte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa