El Tsunami anima a participar a l’acampada de la plaça Universitat

La protesta ha generat crítiques de Cs, que ha demanat al govern municipal que desallotgi la plaça

L’acampada d’estudiants que ocupa Universitat des d’aquest migdia ha agafat volada i ja són unes 60 tendes les que s’han instal·lat a la plaça. Els joves, que s’han autoorganitzat sota el nom, generació 14-O, pretenen acampar indefinidament al centre de la ciutat contra la sentència i contra la “repressió policial. El Tsunami Democràtic ha animat als barcelonins a fer-los costat i a passar per la plaça Universitat a donar suport als estudiants.

Tot i que cap organització s’ha pronunciat com a impulsora de l’acció, Arran, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i el Jovent Republicà hi han donat suport. Ara han de decidir si l’acampada es queda només a Universitat o si també ocupen la Gran Via. Els joves reclamen que s’aturi la repressió, que se celebri un referèndum i l’amnistia dels presos polítics, però també volen un “futur digne” amb mesures contra l’emergència climàtica, l’accés a l’habitatge social i la igualtat de gènere.

Cs critica l’acampada

La president del grup municipal de Cs, Mariluz Guilarte, ha criticat el govern municipal per no “assumir la seva responsabilitat” i acabar amb “les ocupacions il·legals de la via pública”. La regidora taronja espera que la Guàrdia Urbana desallotgi els acampats.

 

Nou comentari