Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Tsunami anima a participar a l’acampada de la plaça Universitat
  • CA

L’acampada d’estudiants que ocupa Universitat des d’aquest migdia ha agafat volada i ja són unes 60 tendes les que s’han instal·lat a la plaça. Els joves, que s’han autoorganitzat sota el nom, generació 14-O, pretenen acampar indefinidament al centre de la ciutat contra la sentència i contra la “repressió policial. El Tsunami Democràtic ha animat als barcelonins a fer-los costat i a passar per la plaça Universitat a donar suport als estudiants.

Tot i que cap organització s’ha pronunciat com a impulsora de l’acció, Arran, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i el Jovent Republicà hi han donat suport. Ara han de decidir si l’acampada es queda només a Universitat o si també ocupen la Gran Via. Els joves reclamen que s’aturi la repressió, que se celebri un referèndum i l’amnistia dels presos polítics, però també volen un “futur digne” amb mesures contra l’emergència climàtica, l’accés a l’habitatge social i la igualtat de gènere.

Cs critica l’acampada

La president del grup municipal de Cs, Mariluz Guilarte, ha criticat el govern municipal per no “assumir la seva responsabilitat” i acabar amb “les ocupacions il·legals de la via pública”. La regidora taronja espera que la Guàrdia Urbana desallotgi els acampats.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa