Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Triple entesa per a la construcció d’un centre de medicina de precisió a l’Antic Mercat del Peix
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) han acordat la cessió del dret de superfície de l’Antic Mercat del Peix —prop del Parc de la Ciutadella de Barcelona— per a la construcció d‘un centre de medicina de precisió, han informat aquest dimecres en diversos comunicats. El nou edifici ocuparà una parcel·la de gairebé 3.000 metres quadrats i formarà part del hub de recerca i innovació en salut, biodiversitat i benestar planetari promogut per la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i la UPF, amb el BIST i el Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC).

La construcció de l’edifici està prevista que comenci el 2022 amb finançament de la Generalitat. El dissenyarà l’estudi barceloní guanyador del concurs internacional, Barozzi Veiga, i acollirà una seixantena de grups de recerca i més de 500 professionals de quatre centres del BIST.

L’acord s’ha formalitzat aquest dimecres al matí en una signatura pública en el Saló de Cent de l’Ajuntament amb la presència del director general del BIST, Gabby Silberman, el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i el rector de la UPF, Oriol Amat.

Silberman ha explicat que l’objectiu és “crear un espai que fomenti la col·laboració multidisciplinària per a trobar noves i més eficients aproximacions terapèutiques a reptes com el càncer o les malalties infeccioses”. Collboni, per la seva part, ha subratllat la voluntat que Barcelona sigui una referència internacional en recerca: “Tenim tots els elements perquè la nostra ciutat sigui el principal hub de les spin-off científiques a Espanya: tenim l’espai, tenim les universitats i tenim els centres de recerca”.

Amat ha afirmat que la cessió és un exemple del “nou model de col·laboració entre entitats científiques” resultant del projecte de la Ciutadella del Coneixement acordat entre l’Ajuntament, la Generalitat i la UPF en 2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa