Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trias supera els avals mínims i ja és oficialment el candidat de Junts
  • CA

Xavier Trias ja és oficialment el candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona. Així ho ha proclamat aquest dimecres la Comissió Municipal Territorial (CMT) de Barcelona després de certificar que l’exbatlle ha superat el mínim del 20% d’avals d’afiliats del partit a la capital catalana que marca la normativa per poder presentar-se als comicis.

La formalització del procés ha conclòs doncs avui després de la comprovació de la validesa dels avals i, seguint el full de ruta que marca el Reglament de Primàries de Junts, s’ha acabat proclamant Trias com el nou cap de llista. En aquest sentit, cal recordar que la de l’exalcalde barceloní era l’única candidatura que s’havia presentat per liderar la formació de cara a les eleccions del 28M a la capital catalana.

Segons ha detallat Junts en un comunicat fet públic després de l’anunci oficial, la candidatura de Trias va assolir el percentatge mínim de suports abans de les primeres dotze hores des que dilluns passat al migdia es va obrir el termini de presentació d’avals de les primàries per escollir el cap de llista a les municipals i ha acabat per superar “amb escreix” aquest mínim.

L’aclaparador suport intern a la candidatura encapçalada per l’exbatlle és una mostra -segons apunten des del mateix partit- de la “cohesió” de la formació a Barcelona al voltant del projecte liderat per Trias.

Un ‘no’ rotund al pressupost

El nou pressupost de l’Ajuntament de Barcelona no comptarà finalment amb el suport de Junts. Així ho han anunciaven aquest dilluns els membres del grup municipal a la tarda en una roda de premsa, on asseguraven que no volen ser “còmplices” d’uns comptes que avalen un model de ciutat que no comparteixen i on van carregar durament contra ERC, donant gairebé per fet que els republicans sí que donaran suport als comptes.

Aquests no són els pressupostos de Junts. El nostre vot és un no clar”, apuntava contundent la presidenta del grup, Neus Munté, que ja avançava que es posicionaran en contra de la proposta presentada per l’executiu encapçalat per Ada Colau. Munté matisava que van permetre la tramitació inicial dels comptes amb una abstenció amb l’objectiu de poder negociar la inclusió de les prioritats del grup al pressupost.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa