El tramvia, la Ronda de Dalt i un nou Pla de Barris, al full de ruta de mandat del govern Colau

Comuns i socialistes presenten el Pla d'Actuació del Mandat i confien que l'oposició s'abstingui per permetre l'inici del procés participatiu

El govern d’Ada Colau i Jaume Collboni ha presentat aquest dimarts el Pla d’Actuació de Mandat 2020-2023 (PAM), el full de ruta que aglutina totes les polítiques que vol dur a terme el consistori durant els 4 anys de mandat. Entre els punts més destacats hi ha la connexió dels tramvies per la Diagonal –que no té pressupost per al 2020, a l’espera d’un acord financer a la Generalitat–, la cobertura d’un segon tram de la Ronda de Dalt, commemorar el centenari de l’Exposició Universal de 1929 –tot i que no esmenta si s’optar a la Expo 2030 com va proposar el PSC en campanya–, la segona edició del Pla de Barris, l’inici d’obres a la Rambla o la capitalitat de l’alimentació sostenible.

El tinent d’alcaldia Jaume Collboni (PSC) i el regidor de Presidència, Jordi Martí Grau (BComú), han exposat en roda de premsa els grans eixos del document, que es debatrà en comissió dimecres al matí. Han confiat que els grups de l’oposició s’abstindran perquè el PAM pugui iniciar la seva llarga tramitació. Si no hi ha impediments, el govern compta obrir un procés de participació ciutadana per recollir suggeriments dels veïns. El document final es votarà al plenari al maig o al juny, quan sí que estarà en joc l’aprovació o no. 

A diferència dels pressupostos, que són vitals perquè els governs puguin desplegar les seves polítiques, el PAM és un document més polític que tècnic. Permet una primera negociació amb l’oposició de quins grans projectes, a grans trets, comptarien amb el seu suport. La inclusió del tramvia, per exemple, anticipa que l’obra té un mínim consens polític per prosperar.

Nou comentari