Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Torra prega unitat independentista per superar el 50% dels vots a les municipals
  • CA

El president la Generalitat, Quim Torra, ha participat aquesta tarda en els parlaments de tancament del congrés constituent de la Crida Nacional que se celebra a Barcelona. Torra ha volgut traslladar un missatge clar: unitat independentista electoral per superar el 50% dels vots a les eleccions municipals i europees del mes de maig. 

“Junts, junts a tot arreu, a Barcelona també, si us plau, conseller Maragall, Mascarell, amic Jordi Graupera, Neus Munté, conseller Forn, poseu-vos d’acord, seiem-nos tots”, ha pregat. “Us imagineu el somni de la nit electoral que hi hagi un alcalde independentista a Barcelona, que l’independentisme guanyi les europees i superem el 47% que sempre ens diuen?”, ha exclamat Torra. El president ha posat deures a la Crida per bastir aquesta unitat estratègica i electoral.

Per altra banda, Torra també ha volgut fer llista de les prioritats del seu Govern. Primer, que l’objectiu és fer la independència i el reconeixement  del dret a l’autodeterminació dels catalans de cara les negociacions amb l’Estat. En segon lloc, posar pau dins el Govern i, en tercer terme, recordar que ell només és un interí fins investir Carles Puigdemont. 

El president ha insistit en la idea que la meta és implementar la República i fer la independència. “Si no hi ha un reconeixement implícit al dret a l’autodeterminació ens quedarem on som, amb el ‘no’ als pressupostos”, ha advertit. ”Entre Pedro Sánchez i el tripartit de la ultradreta, trio independència”, ha clamat davant un públic absolutament lliurat a la causa. “No estem parlant de quatre euros, sinó de les llibertats i els drets del nostre poble”, ha sentenciat. 

Torra també ha emfatitzat la gestió del seu Govern per assolir la República. “Em sento orgullós dels consellers de JxCAT i em sento orgullós dels consellers d’ERC, som un Govern de coalició”, ha insistit. En aquest sentit, ha demanat “anar junts a tot arreu” i també a l’Ajuntament de Barcelona. “Junts, junts!”, ha clamat. Per altra banda, Torra ha alertat que “l’objectiu prioritari del seu Govern és investir Puigdemont”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa