Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tensió entre manifestants i Mossos davant del Parlament
  • CA

Vespre de tensió entre manifestants i els antiavalots dels Mossos d’Esquadra després de la mobilització massiva de la Diada sense cap incident. Un grup de manifestants s’hi ha concentrat després de la manifestació de l’ANC i alguns dels participants, encaputxats, han llançat pedres, bengales i pots de fum a la línia policial d’antiavalots que custodien la porta de la cambra. També han tombat part de les tanques. Els Mossos avisaven per megafonia que podrien carregar si continuaven aquests llançaments i demanen als concentrats que marxin de la Ciutadella.

Cap a tres quarts de nou del vespre un grup d’antiavalots s’han acostat als manifestants –uns 300 a aquella hora– i aquest moviment ha provocat cridòria i el llançament de més objectes, però no s’ha produït cap càrrega. La policia intenta anar fent recular els manifestants perquè marxin del parc. Minuts abans, alguns dels concentrats havien cremat una bandera espanyola.

Des de les 21h s’han succeït les entrades i sortides de la policia catalana del parc després de topar amb més d’un centenar de persones al carrer que els esperava per llançar-los tota mena d’objectes, des de brossa fins a runa. Després de tenir una sortida tranquil·la del recinte, l’escena que s’ha trobat la BRIMO al carrer ha estat molt més descontrolada.

Els darrers minuts la policia s’ha mantingut a dins del parc de la Ciutadella i tan sols han sortit per demanar les claus d’una de les portes del recinte que envolta el Parlament.

En aquest estira-i-arronsa hi ha hagut alguns cops de porra, i un dels manifestants mostrava un trau al cap causat per una defensa dels Mossos, segons ha explicat.

El trau del manifestant / Foto: Quico Sallés.

Durant aquesta estona, l’ambient s’ha escalfat quan un grup reduït dels concentrats ha boicotejat la feina d’una periodista d’Antena3. Hi ha hagut un forcejament també amb un càmera de La Sexta. Finalment, però, la intervenció de la major part dels presents ha fet que quedés en no-res.

A poc a poc s’ha anat diluint el nombre de persones mobilitzades al passeig de Picasso i a les 21:35h hi quedaven una cinquantena de manifestants, asseguts en petits cercles i sense ànim de protesta. Els més conflictius havien marxat.

Pots de fum llançats pels manifestants concentrats després de la manifestació de la Diada davant del Parlament / Q.S. 

 

Aquesta protesta s’ha convocat per part d’alguns CDR a través de grups de Telegram i Signal, i a Twitter també s’hi ha cridat, amb l’etiqueta #EnsVeiemAlParlament.  

Més notícies
Crema de fotos de Felip VI i Macron i una bandera europea a la manifestació alternativa
Notícia: Crema de fotos de Felip VI i Macron i una bandera europea a la manifestació alternativa
Comparteix
La marxa convocada per l'esquerra independentista protesta contra el rei espanyol, el president francès i el paper de la UE en el procés català
Un suflé de pedra picada
Notícia: Un suflé de pedra picada
Comparteix
L'independentisme demostra amb una nova manifestació multitudinària que les bases segueixen intactes malgrat la repressió i la desorientació política
Uns 600.000 manifestants a Barcelona per la Diada, segons la Guàrdia Urbana
Notícia: Uns 600.000 manifestants a Barcelona per la Diada, segons la Guàrdia Urbana
Comparteix
El recorregut de la mobilització ha estat ple de gom a gom, especialment als trams de la cua

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa