Tensió entre manifestants i Mossos davant del Parlament

Alguns dels concentrats han llançat pedres, pots de fum i bengales contra els furgons contra els antiavalots

Vespre de tensió entre manifestants i els antiavalots dels Mossos d’Esquadra després de la mobilització massiva de la Diada sense cap incident. Un grup de manifestants s’hi ha concentrat després de la manifestació de l’ANC i alguns dels participants, encaputxats, han llançat pedres, bengales i pots de fum a la línia policial d’antiavalots que custodien la porta de la cambra. També han tombat part de les tanques. Els Mossos avisaven per megafonia que podrien carregar si continuaven aquests llançaments i demanen als concentrats que marxin de la Ciutadella.

Cap a tres quarts de nou del vespre un grup d’antiavalots s’han acostat als manifestants –uns 300 a aquella hora– i aquest moviment ha provocat cridòria i el llançament de més objectes, però no s’ha produït cap càrrega. La policia intenta anar fent recular els manifestants perquè marxin del parc. Minuts abans, alguns dels concentrats havien cremat una bandera espanyola.

Des de les 21h s’han succeït les entrades i sortides de la policia catalana del parc després de topar amb més d’un centenar de persones al carrer que els esperava per llançar-los tota mena d’objectes, des de brossa fins a runa. Després de tenir una sortida tranquil·la del recinte, l’escena que s’ha trobat la BRIMO al carrer ha estat molt més descontrolada.

Els darrers minuts la policia s’ha mantingut a dins del parc de la Ciutadella i tan sols han sortit per demanar les claus d’una de les portes del recinte que envolta el Parlament.

En aquest estira-i-arronsa hi ha hagut alguns cops de porra, i un dels manifestants mostrava un trau al cap causat per una defensa dels Mossos, segons ha explicat.

Un manifestant mostra un trau al cap que li haurien fet els Mossos amb un cop de porra a la Ciutadella durant la concentració que hi ha hagut el vespre de la Diada / Q.S.

El trau del manifestant / Foto: Quico Sallés.

Durant aquesta estona, l’ambient s’ha escalfat quan un grup reduït dels concentrats ha boicotejat la feina d’una periodista d’Antena3. Hi ha hagut un forcejament també amb un càmera de La Sexta. Finalment, però, la intervenció de la major part dels presents ha fet que quedés en no-res.

A poc a poc s’ha anat diluint el nombre de persones mobilitzades al passeig de Picasso i a les 21:35h hi quedaven una cinquantena de manifestants, asseguts en petits cercles i sense ànim de protesta. Els més conflictius havien marxat.

Pots de fum llançats pels manifestants concentrats després de la manifestació de la Diada davant del Parlament / Q.S.

Pots de fum llançats pels manifestants concentrats després de la manifestació de la Diada davant del Parlament / Q.S. 

 

Aquesta protesta s’ha convocat per part d’alguns CDR a través de grups de Telegram i Signal, i a Twitter també s’hi ha cridat, amb l’etiqueta #EnsVeiemAlParlament.  

Més informació

Nou comentari