Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“¡Somos españoles!”: un exaltat interromp el debat dels pressupostos a l’Ajuntament
  • CA

Un home ha interromput el ple de Barcelona amb crits espanyolistes des de la tribuna de convidats, mentre es debatien els esperats pressupostos 2020. “¡Somos españoles! ¡Qué vergüenza!”, vociferava mentre mostrava una bandera espanyola. “¡Usted también es española y no se lo merece!”, deia assenyalant a l’alcaldessa. Aparentment –no s’entenia amb claredat, per la llunyania de la tribuna– reclamava més suport públic al castellà. Ada Colau, que presidia la sessió, li ha demanat reiteradament que callés i permetés seguir el curs normal del plenari, però l’espontani no ha deixat de cridar i finalment l’alcaldessa ha decidit fer-lo fora de la sala.

Un guàrdia urbà se l’ha endut de la tribuna i ha seguit la ronda d’intervencions polítiques. Quan li ha tocat el seu torn, Luz Guilarte (Cs) ha retret a Colau que expulsés a l’espanyolista, perquè minuts abans hi havia hagut una protesta sindical i no se’ls havia fet fora: “Ha sigut ràpida i veloç amb ell”.

Dos espanyolistes a la tribuna del ple de gener / Youtube

Dos espanyolistes a la tribuna del ple de gener / Youtube

L’alcaldessa no s’ho ha pres gaire bé i abans de donar pas a la votació dels pressupostos ha respost a Guilarte, a qui ha etzibat que “es confón” perquè porta “poc temps” com a regidora. “Hi ha un criteri fixe des de l’inici del mandat anterior i no és el primer cop que s’expulsa algú”. “La ciutadania pot expressar-se però no interrompre el plenari, la prova és que aquest mateix senyor mostrava la bandera fa molta estona i ningú li ha dit res”, ha prosseguit. “No es pot interrompre el ple i aquest senyor no volia callar”, ha reiterat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa