Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més fotos que firmes i dedicatòries en sèrie, el Sant Jordi de Manuel Valls
  • CA

Manuel Valls fa d’autor i candidat alhora aquest Sant Jordi, amb un recorregut per 6 punts diferents de la ciutat on signa exemplars del seu llibre ‘Barcelona, vuelvo a casa’. Estrenat a l’octubre, l’ex primer ministre francès i ara alcaldable el va publicar per donar a conèixer la seva trajectòria política a la ciutat de la que vol ambiciona ser alcalde.  A l’estand de la candidatura instal·lat al passeig de Gràcia on firmava aquest migdia, però, ha regalat més fotografies que rúbriques. Simpatitzants de la seva candidatura i turistes francesos s’aturaven a l’estand en reconèixer-lo i li demanaven una selfie amb el mòbil. Valls, somrient tota l’estona, s’hi prestava encantat. 

De cues per comprar el llibre no n’hi havia, però cada deu minuts apareixia algun que altre passavolant per adquirir un exemplar –costen 18 euros– i demanar-li al candidat una dedicatòria. Clara majoria femenina entre les lectores, per cert. No demana el vot, reconeix al TOT Barcelona, però Valls assegura que sí que aprofita aquests petits missatges manuscrits per recordar que “Barcelona necessita un canvi”. “Ells ja saben que estic en campanya, només falta un mes!”, diu rient. “Miro que la dedicatòria quedi bé i sobretot que es reconegui la meva firma”, respon a una altra periodista.

Dedicatòries a corre-cuita

No obstant, dues lectores que han sortit de l’estand amb el llibre firmat llueixen dedicatòries molt breus en castellà, més aviat críptiques i poc electorals: “Para Laura, con nuestra ciudad, una abrazo” i “Per a Gabrielle, mi ciudad, con cariño”. La primera l’ha comprat perquè Valls li desperta simpatia, tot i que encara no té el vot decidit: “M’agrada com s’expressa i vull informar-me una mica millor de què pensa llegint el llibre”, explica. “És un privilegi aquesta marató de firmes, he escrit molts llibres polítics tot i no ser escriptor”, celebra Valls, que recorda que al seu llibre divulga el vincle amb Horta i Barcelona a través de la família paterna.

Manuel Valls conversa amb una simpatitzant aquest Sant Jordi a Barcelona / Meritxell M. Pauné

Manuel Valls conversa amb una simpatitzant aquest Sant Jordi a Barcelona / Meritxell M. Pauné

El candidat atén a la premsa i als simpatitzants envoltat de militants i membres de la candidatura, com el regidor Paco Sierra i l’advocada Marta Guillermo, que va fer de telonera del polític francès al Palau de Congressos. Guillermo precisament fa de mitjancera per presentar a Valls una espontània que el vol conèixer: “És veïna de l’Hospitalet i no et pot votar, però ens fa molta propaganda! Bravo, bravo!”, proclama eufòrica. La següent parada de la marató de firmes era la Rambla Catalunya, on tenia una cadira reservada a la carpa de la Casa del Llibre. La candidata de Cs al Congrés, Inés Arrimadas, hi ha anat a donar-li suport públicament i que li dediqués un exemplar.

Manuel Valls signant un exemplar del seu llibre a Inés Arrimadas / Valls 2019

A favor de la venta amateur de roses

Preguntat pel TOT Barcelona, Valls ha defensat la política municipal de concedir abundats permisos de venda de roses a amateurs i entitats, malgrat les queixes dels professionals del sector: “​Se n’han de donar, de permisos, i s’han de poder vendre roses de tots els colors i per tothom”. “A França hi ha tradició de vendre flors per l’1 de maig i també hi ha el mateix debat”, ha comparat. Així s’ha mostrat a favor d’un Sant Jordi “no restringit a floristes”: “Que tothom ho aprofiti, és un moment únic a l’any”. Per predicar amb l’exemple, diu que ja ha comprat roses “a totes les parades” que envolten els successius estands pels que passa durant el dia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa