Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sánchez proposa reunir-se amb Torra la primera setmana de febrer a Barcelona

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que proposarà al president de la Generalitat, Quim Torra, reunir-se la primera setmana de febrer a Barcelona. Així doncs, la taula de diàleg acordada amb ERC no es posarà en marxa en el termini de 15 dies des de la formació de govern espanyol que havien fixat en l’acord per a la investidura. Sánchez ho ha atribuït al fet que Torra hagi demanat una reunió entre presidents prèvia a la trobada de la mesa entre governs i ha reiterat que no té “cap problema” en reunir-se amb el seu homòleg català. En una entrevista a TVE aquest dilluns a la nit, la primera després de ser investit i de formar l’executiu de coalició, Sánchez ha assegurat que té una “absoluta voluntat de diàleg” per abordar el conflicte “polític” a Catalunya però també d’abordar el “diàleg territorial” amb la resta d’autonomies.

Per això, Sánchez també ha anunciat que es reunirà amb la resta de presidents autonòmics i que serà ell qui es desplaci per celebrar les reunions. També ha dit que pretén reunir anualment la conferència de presidents autonòmics.

Pressupostos abans de l’estiu

Sánchez ha afirmat que vol tenir aprovats els pressupostos generals de l’Estat abans de l’estiu. El president del govern espanyol ha remarcat que cal un govern “actiu” i “resolutiu” per “sortir de la situació de paràlisi” i ha assegurat que demanaran el suport de tots els grups parlamentaris.​

Nou comentari

Comparteix