Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salvador Illa: “Barcelona no serà moneda de canvi de res”
  • CA

Jaume Collboni ha desaparegut aquest matí després de llençar tota una declaració d’intencions durant la nit electoral. “El PSC no renuncia a res”, va alertar deixant la porta oberta a formar una majoria alternativa a Xavier Trias que el porti a l’alcaldia. En aquesta línia s’ha pronunciat el secretari general del PSC, Salvador Illa, portaveu del PSC l’endemà de les eleccions. “Ha de ser Jaume Collboni qui lideri les converses, que seran per articular un govern estable, progressista i pensat en la ciutat de Barcelona”, ha apuntat. Per tant, des del PSC traspassen la responsabilitat al seu candidat i neguen que la capital sigui “moneda de canvi de res”.

Malgrat no descartar públicament una sociovergència –que suma majoria a l’Ajuntament–, Illa s’ha allunyat de Trias, deixant clar que Barcelona necessita “un govern sòlid”, remarcant que l’aposta són els pactes “progressistes” i recordant que darrere de l’exalcalde hi ha Laura Borràs i Carles Puigdemont. D’altra banda, ha deixat clar que “no és bo governar amb 11 de 41 regidors” i ha aprofitat per llençar un dard enverinat a Pere Aragonès: “Tampoc ho és fer-ho amb 33 de 135 diputats”. Malgrat tot, Illa ha descartat presentar una moció de censura al Parlament i ha evitat pronunciar-se sobre si Aragonès hauria de convocar o no eleccions anticipades.

Victòria a Catalunya

El discurs de Barcelona serveix també per la resta del territori. Illa ha tret pit dels resultats, que confirmen segons els socialistes al PSC com “el primer partit de Catalunya”. El PSC no descarta cap mena de pactes, tampoc amb Junts o ERC. “Són partits rellevants a Catalunya i tenen tot el meu respecte”, ha comentat Illa després de cedir de nou la responsabilitat de les negociacions als candidats de cada municipi, que treballaran sota la coordinació de la vicesecretària d’organització del partit, Lluïsa Moret.

Collboni i Illa celebren els resultats de les municipals | Sílvia Jardí - ACN
Collboni i Illa celebren els resultats de les municipals la nit de diumenge | Sílvia Jardí – ACN

Eleccions a l’Estat

Les eleccions municipals han deixat un panorama incert a la ciutat de Barcelona, amb Xavier Trias i Jaume Collboni en disposició d’articular una majoria. Tot dependrà dels acords a què siguin capaços d’arribar amb la resta de forces polítiques i, en aquest context, la decisió de Pedro Sánchez de convocar eleccions estatals obre un nou panorama, malgrat que les formacions polítiques desvinculen els pactes municipals d’aquestes eleccions.

Illa ha valorat positivament la decisió del president espanyol, la qual considera que és “valenta, encertada i profundament democràtica”. Després de l’èxit d’aquest diumenge, on el PSC s’ha imposat en tres de les quatre capitals del país, el líder del PSC ha destacat que sortiran “a guanyar-les” per consolidar un model de política “útil” i de “diàleg”.

En el context d’aquestes eleccions, el també cap de l’oposició al Parlament ha descartat obrir un procés de primàries, al·legant que els estatuts del partit permet obviar-les en convocatòries extraordinàries “per una raó material de temps”. Tot i això, no ha confirmat que Meritxell Batet repeteixi com a candidata del PSC als comicis estatals.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Amb illa la democràcia perILLA a maig 29, 2023 | 15:00
    Amb illa la democràcia perILLA maig 29, 2023 | 15:00
    vILLAno el fals demòcrata, aquell irresponsable ministro de sanidad, que es capaç de dimitir en plena pandèmia sanitària. Que el culboni, no serà alcalde, que no, o és que pactaràs amb pp i vox

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa