Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Rufián i Maragall apel·len a l’electorat socialista a Nou Barris: “Sou dels nostres”
  • CA

El diputat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha eclipsat a l’alcaldable Ernest Maragall aquest dilluns a la plaça Virrei Amat (Nou Barris), on han compartit un míting de precampanya a peu dret. Una vintena de veïns s’han fet fotografies i selfies amb el jove polític, que ha captat l’atenció de mig centenar d’espontanis que s’han parat a escoltar-lo. Rufián i Maragall han instat als votants i exvotants del PSC del districte a canviar de papereta electoral “amb independència de la bandera que tinguin al balcó o al cor”. 

“Hem d’interpel·lar al socialisme catalanista que encara queda, bona gent que votava un partit de sigles glorioses a qui ara li fa ràbia i fàstic veure a Iceta fotografiar-se amb Albiol, veïns que van a votar amb el nas tapat”, ha defensat Rufián, que s’ha identificat amb aquest perfil electoral. “Tenim la responsabilitat [ERC] de dir a aquesta gent en places com aquesta que són dels nostres”, ha defensat. També ha recordat “als que volien assaltar els cels des de platós de televisió i als que creien que n’hi havia prou amb el ‘run-rún’ de les places”, en referència a Pablo Iglesias i Ada Colau, que qui provoca l’ascens de l’extrema dreta i el feixisme no és l’independentisme sinó “l’abstenció dels votants d’esquerres” desenganyats amb el PSOE i Podemos. 

Per la seva banda, Maragall s’ha referit a la proposta de “govern de concentració” de Jaume Collboni i li ha advertit que no compti amb ERC: “Aquests moviments tàctics blanquegen el tripartit del 155, intenten fer-nos passar bou per bèstia grossa”. Així, ha acusat al PSC d’estar “alineat amb claredat amb el bloc del 155” i l’ha titllat de “socialisme domesticat i subordinat”. Respecte a la candidatura del PDECat, liderada per Joaquim Forn i Elsa Artadi, ha desitjat que obtingui bons resultats electorals i “sumi al màxim” per eixamplar el republicanisme. La diputada al Congrés Anna Surra –d’origen argentí i veïna del barri de Roquetes– i la portaveu municipal Montse Benedí han acompanyat a Rufián i Maragall en l’acte i la posterior passejada pel barri, durant la que s’han reunit amb comerciants, activistes del CAP Cotxeres i integrants de l’AVV de Torre Llobeta.

Ernest Maragall i Gabriel Rufián parlant amb veïns de Virrei Amat / Meritxell M. Pauné

Ernest Maragall i Gabriel Rufián parlant amb veïns de Virrei Amat / Meritxell M. Pauné

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa