Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El regidor mà dreta de Colau carrega contra la Sagrada Família per expulsar un cau
  • CA

La decisió del Patronat de la Sagrada Família d’expulsar l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí d’un local del temple que ocupaven des de fa 64 anys ha indignat bona part del veïnat del barri, així com a la comunitat escolta. Ho han demostrat aquest matí amb una manifestació on han participat centenars de persones i on s’ha interpel·lat directament la Junta del temple amb càntics com “més lleure i menys negoci”. Una línia argumentativa que, de fet, és molt semblant a la que ha exhibit el regidor de Presidència, Jordi Martí, la mà dreta de l’alcaldessa Ada Colau. En el seu perfil de Twitter, el també regidor de l’Eixample ha compartit imatges de la reivindicació d’aquest matí i ha escrit: “Són els mercaders als que Jesús va fer fora del temple”. Un joc de significats que fa referència a la cobdícia d’intentar treure beneficis de la fe religiosa, aspecte que Crist, segons els Evangelis, rebutjava. 

Però aquesta crítica al patronat del temple no és l’únic aspecte rellevant del missatge de Martí. L’altre part del text deia “ho aconseguirem”. Era una resposta al tuit al qual ell responia, que esmentava que el cau AE Antoni Gaudí lluitaria per “quedar-se al barri de la Sagrada Família”. L’esperit de la protesta tenia com a epicentre la queixa contra l’actitud de la Sagrada Família, però també, de rerefons, expressava la impotència per no saber a on aniran a parar. 

Fins al moment, l’Ajuntament ha expressat que “estan treballant” per trobar una solució i que “la voluntat és que no es quedin al carrer” perquè “encara hi ha temps per buscar una alternativa”. Aquesta posició pública de Jordi Martí, doncs, els situa encara més com la principal esperança de l’agrupament escolta per trobar un espai on establir-se sense haver de marxar del barri. 

En un comunicat, Escoltes Catalans lamenta que la sortida més ben posicionada, a hores d’ara, sigui que l’espai que se’ls ofereixi sigui el de la Fàbrica del Sucre, a la plaça de les Glòries. Marxant a aquella zona, però, l’AE Antoni Gaudí “perdria tot el teixit associatiu” del barri i “haurien de començar de zero”, va insistir una portaveu del col·lectiu a aquest diari. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa