Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un conegut regidor de Colau, aspirant a funcionari interí

La convocatòria d’oposicions i la borsa de treball de l’Ajuntament de Barcelona han atret nombrosos aspirants. Fins i tot entre el propi govern que les ha aprovat. Un dels pesos pesats dels comuns, el regidor Eloi Badia, consta a la llista definitiva de persones admeses als exàmens per omplir vacants com a interí. També hi apareix la seva parella i assessora municipal, Tatiana Guerrero.

No és habitual que un polític en actiu es presenti per ser funcionari del cos administratiu que governa, i encara menys com a interí. Tot i que la normativa del funcionariat permet excedències forçoses per l’exercici de càrrecs públics, en el cas de Badia coincideix amb un baix perfil a l’equip de BComú al consistori. El primer mandat d’Ada Colau va protagonitzar grans titulars, en especial per la batalla de la gestió de l’aigua, en l’actual etapa ha perdut visibilitat. Una cosa i l’altra fan pensar que podria autodescartar-se per a la llista electoral de 2023.

Com ha avançat La Vanguardia i ha pogut comprovar el TOT Barcelona, Badia aspira a ocupar una de les places de tècnic superior en enginyeria que quedin buides per baixes o jubilacions i no tinguin convocada oposició. Com la resta de finalistes, ha passat un test d’aptituds com a primera prova, un examen d’ofimàtica com a segona prova i una avaluació de llengua estrangera –va triar l’anglès– com a tercer filtre. La propera passa serà realitzar aquest dissabte 19 de març un qüestionari de personalitat, que forma part de la sisena prova.

Badia és enginyer industrial de professió i va anar de número 7 a la llista electoral de Bcomú el 2019. Actualment és regidor de Presidència, Aigua, Energia de Barcelona i Gràcia. Abans d’entrar a l’Ajuntament havia treballat com a activista assalariat, en entitats com la plataforma Aigua és Vida, la Xarxa per la Sobirania Energètica i l’Aliança contra la Pobresa Energètica. Aquesta última és una de les 4 entitats subvencionades per l’Ajuntament sobre les que ha hagut de declarar judicialment Ada Colau. És un dels membres fundadors de Guanyem Barcelona, amb la que van confluir ICV i EUiA fa set anys per formar Barcelona en Comú.

D’altra banda, Tatiana Guerrero és Cap de projectes a la tinença d’alcaldia de Drets Socials, que encapçala la regidora dels comuns Laura López. Ocupa aquest càrrec des del gener de 2019, segons publica ella mateixa al seu LinkedIn. Va entrar a l’Ajuntament el maig de 2015, quan Ada Colau va arribar a l’alcaldia. Durant el primer mandat va ser assessora de polítiques socials públiques a la mateixa tinença, que aleshores liderava Laia Ortiz (ICV). És psicòloga de formació i aspira a una de les places de tècnica superior en psicologia a l’Ajuntament. Abans de treballar al consistori havia estat educadora social més de sis anys.

A la llista d’admesos hi ha més càrrecs municipals. També hi apareix Khalid Ghali, el Comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós del consistori barceloní. Ocupa aquest càrrec –que penja de l’àrea de Cultura, també liderada pels comuns– des de fa 4 anys i abans havia estat coordinador de l’Oficina d’Assumptes Religiosos de l’Ajuntament, des de 2018. Abans havia treballat com a investigador i psicòleg, entre d’altres. L’última sorpresa de la llista d’aspirants és la regidora de l’oposició Francina Vila (JxCat), que oposita a una plaça de tècnica superior en Dret. En el mandat de Xavier Trias va ser membre del govern, pilotant el districte d’Horta-Guinardó.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Arr a març 15, 2022 | 14:47
    Arr març 15, 2022 | 14:47
    Molta gent ens hi presentem. Desitgeu-nos sort aquest dissabte.
  2. Icona del comentari de: Barceloní. a març 15, 2022 | 15:59
    Barceloní. març 15, 2022 | 15:59
    Heu sentit parlar de les portes giratòries?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa