Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Rabell, Bernardos i Guardans, en una plataforma perquè no es parli de Procés en les municipals
  • CA

Un grup de professionals, amb l’exrrector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) Josep Joan Moreso al capdavant, han impulsat una plataforma perquè Barcelona se situï en el centre de les prioritats “davant el risc de convertir la ciutat en un camp de batalla del Procés en el marc de les properes eleccions municipals“, ha informat la iniciativa aquest dijous en un comunicat.

La plataforma, anomenada Compromís per Barcelona, compta també amb la jurista Laia Bonet; l’activista veïnal i exdiputat del Parlament Lluís Rabell; l’advocat i exmembre del Parlament Europeu Ignasi Guardans; la presidenta de CTAC Autònoms de la UGT, Sandra Zapatero; l’advocat Gonzalo Rodés; l’economista Gonzalo Bernardos, i la geògrafa Mireia Belil, entre d’altres.

Moreso ha defensat una nova Barcelona amb un projecte de ciutat col·lectiu, i ha ressaltat que l’objectiu de la plataforma és posar la capital catalana al centre de les prioritats “davant la temptativa de projectes exclusivament personalistes o l’intent de convertir Barcelona en el camp de batalla del Procés”.

La seva proposta es vehicularà a través de diversos debats que s’aglutinaran sota el nom de ‘Primàries d’Idees’, oberts a tota la ciutat i amb la intenció d’implicar tots els barcelonins i sectors professionals al debat sobre la ciutat i el seu futur.

Volem traslladar el concepte de primàries, que els partits utilitzen per escollir els lideratges, i portar-lo al camp de les propostes i de les idees en benefici de Barcelona”, ha remarcat Moreso, la plataforma del qual vol evitar que la ciutat quedi supeditada a d’altres lògiques polítiques.

La iniciativa se centrarà en set debats oberts sobre grans reptes de ciutat que se celebraran en diferents llocs i versaran sobre àmbits com el model econòmic, el pacte social, l’urbanisme i la col·laboració públicoprivada, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa