Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Queda prohibit inaugurar obres a Barcelona

Ja ha quedat prohibit inaugurar obres a Barcelona, la qual cosa es fa en el marc de les eleccions municipals que tindran lloc el pròxim 28 de maig. Els primers passos es van fer aquest dilluns 3 d’abril, quan es va signar el decret de convocatòria d’eleccions municipals. Aquest dimarts s’ha fet el següent pas i s’ha publicat el decret de convocatòria al BOE, i això vol dir que queden prohibides les inauguracions d’obres o equipaments per tal que els partits del govern municipal no facin campanya amb aquestes. Tal com diu la llei: “Queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directament o indirectament, pels poders públics que contingui al·lusions a les realitzacions o als èxits obtinguts, o que utilitzi imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades en les seves pròpies campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions”. Es posarà fi a la restricció quan se celebrin les eleccions.

La festa Viu la Superilla

El cas de Barcelona és ara curiós. Com ja ha passat anteriorment, les eleccions l’han convertit en una ciutat on no es poden inaugurar obres, però que està plena d’obres, la majoria de les quals van començar l’any passat. Un exemple és la superilla Eixample. Els treballs van arrencar el passat mes d’agost i es concentren als carrers de Consell de Cent, Girona, Rocafort i del Compte Borrell. La previsió és que el projecte s’enllesteixi abans de les eleccions, però l’Ajuntament ja va celebrar la festa Viu la Superilla el darrer cap de setmana de març per tal de compartir amb la ciutadania el resultat de les obres. Una celebració d’aquesta mena no podrà fer-la a partir d’ara.

Paral·lelament, en aquests moments també s’estan executant les obres del perllongament de la Línia 8 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que està provocant afectacions al trànsit del túnel que creua la plaça d’Espanya de Barcelona; les obres de la Rambla, les del tramvia, del Balcó Gastronòmic del Port Olímpic, la plaça de Glòries, l’avinguda Meridiana i la via Laietana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafí Bandarra i Grataconys a abril 05, 2023 | 09:12
    Serafí Bandarra i Grataconys abril 05, 2023 | 09:12
    Pobrets no podra dir allo de "queda inagurado este pantano"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa