Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Puigdemont eleva al comissari de Justícia de la UE la repressió laboral a un independentista

El 9 de novembre de 2022, un treballador va ser acomiadat de manera fulminant per Ryanair contra la voluntat de la mateixa companyia aèria. AENA no podia tramitar a aquest empleat l’acreditació necessària per poder desplaçar-se per zones restringides de l’aeroport. La raó? La Guàrdia Civil la denegava perquè estava sent investigat per danys a la via pública i desordres pels aldarulls de la Jonquera de 2019. El cas de l’Òscar Valdés és un cas claríssim de repressió laboral de l’independentisme, que ha arribat a instàncies europees. De fet, el gener del 2023, els eurodiputats Puigdemont, Comín i Ponsatí, eurodiputats de Junts i Lliures per Europa, van enviar una pregunta escrita a la Comissió Europea demanant si avalava “les actuacions del Ministeri de l’Interior espanyol pel que fa al processament dels treballadors per exercir el seu dret a protestar pacíficament”. Ara, el president a l’exili ha fet un pas més en aquesta denúncia.

Carta de Puigdemont al comissari de Justícia

Ha enviat una carta al comissari de Justícia de la UE (Estat de dret i protecció del consumidor), Didier Reynders, denunciant el cas de l’Òscar Valdés, privat del seu dret al treball per haver participat en una protesta pacífica. “No és un cas aïllat, sinó que forma part de la persecució de l’estat espanyol contra l’independentisme”, diu a la carta. “Hi ha molts tipus de repressió contra el moviment independentista català. La repressió laboral és només un altre mentre el senyor Valdés veu denegat el seu dret fonamental de treballar”, diu el president a l’escrit.

L’eurodiputat de Junts detalla el cas de repressió viscuda per aquest català, que va veure com el seu nom s’incloïa en una a base de dades policial com a ‘persona investigada per la justícia’. Des de llavors, no se li va permetre treballar, va perdre la feina, i actualment està a l’atur. “Tot això per haver participat en una protesta pacífica contra el veredicte del Tribunal Suprem sobre els presos polítics“, explica Carles Puigdemont a l’euro comissari, remarcant que el seu acomiadament de Ryanair “té un rerefons ideològic”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) a març 20, 2023 | 21:26
    Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) març 20, 2023 | 21:26
    Sort en tenim del MHP Puigdemont (i la senyora Ponsatí i en Comín) que no es van entregar a l'enemic i dirigeixen la resistència contra la destrucció del nostre poble. No és estrany que concentrin tot l'odi de l'unionisme i els col·laboracionistes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa