Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PSC vol que els pressupostos de la Generalitat “compensin” Barcelona
  • CA

Un cop aprovats els pressupostos de la ciutat per al 2023 amb l’abstenció d’ERC, la capital catalana també ha esdevingut protagonista en els comptes de la Generalitat. Aquest matí Ferran Pedret, diputat i primer secretari de la Federació de Barcelona del PSC, ha anunciat que en la proposta de pressupostos enviada el passat dimecres a l’executiu català s’inclou un annex amb quatre reclamacions al Govern respecte la ciutat. La primera, 100 milions d’euros per “compensar el deute” amb el consistori barceloní; la segona vint milions d’euros addicionals en concepte “d’impuls de la capitalitat econòmica”; la tercera dotar la ciutat de 600 nous agents dels Mossos d’Esquadra i, finalment, hi impulsi la construcció de mil habitatges públics.

L’argument utilitzat per Pedret és que aquestes quantitats són una mena de compensació “per tot allò que l’Ajuntament de Barcelona ja ha fet en nom de la Generalitat, quan aquesta arribava tard o no feia els deures”.

D’altra banda, el primer secretari de la Federació de Barcelona del PSC ha instat el Govern a obrir una negociació per abordar l’ampliació de l’aeroport del Prat amb els ajuntaments implicats, ja que “l’ampliació de ha ser possible per tal de competir a nivell global per atraure inversions i talent”.

Retreu a ERC manca de priorització

Pedret creu que en els darrers anys ERC ha relegat a un segon terme la capital catalana. “Barcelona no ha estat en absolut una prioritat per ERC, ha estat decebedor veure com la participació d’ERC als governs de la Generalitat de la darrera dècada no ha suposat un canvi substancial respecte l’enfocament que el nacionalisme català” ha tingut respecte la ciutat, que ha qualificat “d’un cert desdeny i menysteniment”.

Per aquest motiu, el primer secretari de la Federació de Barcelona del PSC ha reivindicat la importància dels fons proposats perquè “els ciutadans de Barcelona no són catalans de segona”. Pedret reclama convertir la ciutat en “motor de la recuperació econòmica i punta de llança de la reputació del país”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a desembre 29, 2022 | 22:32
    Ricard desembre 29, 2022 | 22:32
    De facto el PSOE esta declarant-se incapaç d'arribar a presidir la Generalitat. S'agraeix la involuntària sinceritat. Infeliços racistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa