Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La proposta de Maragall per facilitar l’accés a la cultura a preus reduïts
  • CA

La campanya per a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig ja és aquí. Durant aquestes setmanes que encaren queden fins als comicis, els candidats de les diferents formacions posaran sobre la taula algunes de les mesures que formaran part del seu programa. Aquest diumenge ha estat el cas del cap de files d’ERC, Ernest Maragall, que ha presentat una proposta per facilitar l’accés a la cultura a preus reduïts.

La iniciativa de Maragall porta per nom T-Cultura i pretén ser una targeta que doni accés a l’oferta cultural de la capital catalana sota uns descomptes en funció de la renda i que va orientada principalment per als joves. Aquesta mesura forma art d’una bateria de propostes en l’àmbit cultural que els republicans volen treure a debat amb l’objectiu de capgirar l’actual situació, on la ciutat “no aprofita” el seu patrimoni artístic.

Entre altres iniciatives, des d’ERC aposten per fer un nou mapa d’equipaments “per pal·liar la gran desigualtat” entre barris; la compra per part de l’Ajuntament de baixos per poder-los llogar per a activitats culturals o l’impuls de la sisena hora artística a les escoles. En aquest sentit, també aposten per un programa de beques d’accés a ensenyaments artístics superiors.

Preus subvencionats per aprofitar la cultura

Pel que fa al cas concret de la T-Cultura, Maragall ha detallat que la intenció és que es materialitzi amb una targeta física amb descomptes per activitats culturals, amb preus subvencionats en funció de la renda. Inclouria preus reduïts en museus, teatres, exposicions, festivals i altres activitats culturals. Amb mesures com aquesta, el candidat republicà vol reivindicar el patrimoni “immens” que té Barcelona, amb “tota la qualitat artística, la imaginació i la creativitat”, i també pretén incidir que no aprofitar aquest bagatge seria “pitjor que un error”. “Barcelona va a 40 per hora, i només en aquesta qüestió s’hauria d’anar a 150”, insisteix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa