Principi d’acord de Vives amb fiscalia per evitar la presó per malversació quan era tinent d’alcaldia de Barcelona

Antoni Vives, extinent d’alcaldia de Barcelona quan governava CiU, ha arribat a un principi d’acord amb la fiscalia per evitar la presó per malversació a Barcelona Regional, segons ha avançat El Periódico i han confirmat a l’ACN fonts jurídiques. El pacte inclouria satisfer la multa de 60.000 euros que també demana el fiscal, que inicialment demanava cinc anys de presó per a Vives pels delictes de falsedat en document oficial, prevaricació i malversació.

La fiscalia també acusa l’exalcalde de Cervelló Jesús Arévalo i l’exdirector general de Barcelona Regional Willy Müller. Vives també està investigat pel ‘cas 3%’ de finançament il·legal de CDC.El fiscal considera que els tres es van conxorxar per crear un lloc de feina fictici a l’entitat pública per a Arévalo, pel qual en quatre anys va cobrar 155.000 euros.

Contracte fictici

Segons la fiscalia, Arévalo era arquitecte municipal funcionari de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat quan va concórrer a les eleccions de Cervelló per CiU. El sou d’arquitecte era “molt superior” al d’alcalde, per la qual cosa “va sol·licitar del seu partit polític que fos contractat per l’administració –també en mans de la mateixa agrupació política- per així completar la remuneració anual”.

L’escrit manté que Vives va contractar Arévalo “fictíciament” a Barcelona Regional en connivència amb l’altre acusat, l’aleshores director general de l’empresa pública Willy Müller. El fiscal acusa els tres implicats en la presumpta trama de subscriure un contracte “amb infracció grollera i conscient del deure d’actuar conforme a l’ordenament jurídic” i amb “perjudici econòmic evident per als interessos públics”.

L’objecte del contracte era “l’assistència tècnica al projecte model urbà i metropolità de dispersió de contaminants”, recorda el fiscal, amb una jornada de 40 hores setmanals, lloc de treball a la seu de Barcelona Regional i un sou de 34.000 euros bruts anuals.

Nou comentari