Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PP no veu “normal” que la fira de plaça Catalunya vengui llibres sobre la menstruació i compreses
  • CA

No és “normal” que es venguin llibres sobre menstruació i compreses de tela en una fira de Nadal. És el que considera el grup municipal del PP, que ha posat el crit al cel perquè a la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària de plaça Catalunya es poden comprar llibres “d’ideologia anarquista o sobre la menstruació, a més de compreses de tela, boles xineses o moneders amb l’estelada”. Segons les dades del consistori, el 70% del públic de la fira són dones i l’afluència mitjana d’enguany ha estat superior a la del Nadal passat. 

El regidor portaveu del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Óscar Ramírez, ha considerat que Colau converteix la fira “en un mercat ideològic per a amics anarquistes i antisistema, una proposta que res té a veure amb el Nadal i per als nens”. Els populars tenen una altra idea molt diferent del Nadal: veuen una “falta de respecte per a les famílies que van amb nens” que hi hagi boles xineses o llibres sobre la reacció a la sentència de l’1-O. 

Una de les parades de la fira de Nadal de plaça Catalunya criticades pel PP / PP Barcelona

Una de les parades de la fira de Nadal de plaça Catalunya criticades pel PP / PP Barcelona

Els populars critiquen que a la fira es puguin trobar llibres com Poeta Muerta de Patricia Heras, protagonista del documental Ciutat Morta; o Warcelona, del fotoperiodista Jordi Borràs. És més, els populars acusen al reconegut fotògraf d’estar “vinculat als comuns d’Ada Colau”. Borràs, consultat pel TOT Barcelona, lamenta aquesta vinculació sense fonament llançada pel PP: “Una bestiesa com aquesta demostra el poc rigor de l’acusació, perquè no només no he donat mai suport als comuns sinó que m’hi he mostrat crític moltíssimes vegades”.

Llibres sobre la menstruació a la fira de Nadal de plaça Catalunya, criticada pel PP / Zaida Torregrosa

Llibres sobre la menstruació a la fira de Nadal de plaça Catalunya, criticada pel PP / Zaida Torregrosa

Justament l’Ajuntament ha comunicat aquest dilluns en una nota de premsa que l’edició d’enguany, la cinquena que es celebra, ha rebut prop de 75.000 visites i ha registrat més de 130.000 euros en vendes. Es tracta de xifres similars a les de l’any passat, quan va durar 3 dies més que aquest. Les 38 parades d’aquest mercat, que dura 10 dies, s’han assignat a 60 entitats, empreses d’inserció social i cooperatives de la ciutat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa