Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PP juga amb la clau de la investidura a Barcelona i el 23-J de rerefons

“El PP no dona res de franc. Trias i Collboni suaran sang per aconseguir el vot del Partit Popular, perquè el meu partit vol ser útil al ciutadà a Barcelona. I si jo regalo els vots a un o l’altre, no seria útil per la ciutat. Vull condicionar el futur govern municipal. I si podem, vull participar-hi”. Era l’advertiment que feia el líder del PP a Barcelona, Daniel Sirera, en una entrevista de campanya al TOT Barcelona. Ara, a només una setmana del ple d’investidura, si no és que un nou recurs de VOX l’ajorna fins al 7 de juliol, exhibeix amb força aquesta clau que li dona possibilitat de pressionar a banda i banda, això sí, amb la mirada d’Alberto Núñez Feijóo i les eleccions del 23-J avançades per Pedro Sánchez davant la davallada del PSOE a les eleccions municipals del 28-M.

Collboni, una possibilitat encara real per al PP

Aquest divendres, Daniel Sirera va explicar que prefereix la sociovergència a un govern amb BComú i ERC a Barcelona. “Barcelona necessita un govern que es dediqui a resoldre els problemes de la gent amb moderació, que tornem a créixer econòmicament, que es pugui tornar a construir habitatge, que es puguin fer grans esdeveniments. Si hi ha un govern que vulgui fer això, jo li donaré suport”, va dir el candidat del PP. Ara bé, en aquest cas, és conscient que els regidors del PP no serien necessaris, atès que els regidors de Xavier Trias i els de Jaume Collboni sumen els 21 regidors de la majoria absoluta. Sirera insisteix que “mai” votarà perquè Trias sigui alcalde, i sobre un hipotètic suport al PSC hi posa una condició clara: Ada Colau i ERC han de quedar fora del govern municipal. El popular assegura que, en totes les converses que ha mantingut després de les eleccions, la idea de consens és que “els comuns no poden seguir governant”.

La confusió a hores d’ara és notable, perquè si bé Sirera no tanca la porta a donar suport a Collboni, tot just fa uns dies sí que ho feia el líder del PP espanyol: “Els ciutadans de Barcelona no accepten tiquet Collboni-Colau. El seny català forma part del PP i, en aquest context, segur que el senyor Sirera em farà una proposta”, deia.

I Sirera encara afegeix més dades als dies que queden de negociacions per als qui volen evitar que Xavier Trias sigui alcalde: “La pilota és a la teulada de Collboni. Més enllà de prendre mides del despatx, ara el que ha de fer és treballar-s’ho una mica i negociar. Haurà de decidir què vol ser de gran si li preocupa la cadira o Barcelona”, sentencia Sirera.

Ras i curt, el PP té tres opcions: avalar una sociovergència, avalar un Collboni alcalde amb els Comuns, o votar-se a ell mateix i que Trias sigui alcalde per ser la llista més votada. Tot això, si VOX no decidís votar Collboni -sempre que Colau també el voti- per evitar un alcalde independentista i intentar treure rèdit electoral de cara al 23-J.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jomateix a juny 10, 2023 | 10:09
    Jomateix juny 10, 2023 | 10:09
    Una plataforma d amics del marroc i lobbies de pressio per retornar al marroc Ceuta i melilla…això es el que tindriem que fer per fotrels una mica
  2. Icona del comentari de: En fi a juny 10, 2023 | 10:37
    En fi juny 10, 2023 | 10:37
    no es pot tenir seny, quan un és un franquista de cap a peus
  3. Icona del comentari de: Roser a juny 10, 2023 | 11:00
    Roser juny 10, 2023 | 11:00
    Als de la foto!!!vaya filera de lladres,inadaptats,traficants,franquistes...tot un arsenal de rates franquistes.Hem de desempagar-nos d:aquesta vestida com més aviat posible. Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants españols inadaptats. Visca la República catalana
  4. Icona del comentari de: Tururut-ginjola a juny 10, 2023 | 11:11
    Tururut-ginjola juny 10, 2023 | 11:11
    Que volen jugar? no serà eixugar?......els pixats de gos que porten al damunt

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa