L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat sitada per declarar al TSJC com a investigada pels presumptes delictes de prevaricació, frau en la contractació, malversació, tràfic d’influències i  negociacions prohibides a funcionari públic, de ilctes que estarien relacionats amb la concessió d’ajudes a diverses entitats socials de la capital del país.

La investigació és fruit d’un procediment obert derivat d’una querella presentada el passat mes de desembre per una associació contra l’alcaldessa. I ha reobert un debat que es produeix cíclicament en política. Ha de dimitir un polític investigat abans que hi hagi sentència?

QuizMaker

En el cas de l’alcaldessa de Barcelona, el codi ètic del partit esableix que un investigat ha de plegat. Però la mateixa alcaldessa ho ha descartat. Ada Colau, no preveu dimitir ni posar-se a disposició de partit. “Em sembla fora de lloc plantejar-me cap cessament. És precipitat treure ara cap conclusió”, argumenta.

En la mateixa línia, el seu partit l’ha defensat: “El Codi Ètic de BComú concreta que la dimissió ha de ser només en casos on hi hagi un presumpte ‘ànim de lucre’ personal. En el cas actual no hi ha cap acusació de presumpte ‘ànim de lucre’ personal”.

Les normes ètiques dels Comuns estipulen que les persones d’aquesta formació política amb càrrecs públics es comprometen a “la renúncia o el cessament de forma immediata en tots els càrrecs, davant la imputació judicial de delictes relacionats amb corrupció, prevaricació amb ànim de lucre, tràfic d’influències, enriquiment injust amb recursos públics o privats, suborn, malversació i apropiació de fons públics, ja sigui en interès propi o per afavorir terceres persones”. 

Sigui com sigui, el debat polític torna a obrir-se. A Barcelona, però també a tot el país. De fet, el Parlament ha tingut diversos casos i té una normativa que regula situacions per a investigats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Guaita-que-fan-ara a gener 20, 2022 | 13:24
    Guaita-que-fan-ara gener 20, 2022 | 13:24
    Segur !!!!!!!!!! i afiliar-se automàticament a ciudadano's

Nou comentari

Comparteix